(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De laatste keer dat we een kijkje namen in de bescheiden led-tl-kweektent van Minnie is alweer een dikke vier weken geleden. En een maand is een lange tijd in het leven van een wietplant, in vier weken kan er een hoop gebeuren. En dat is dan ook het geval, of niet Minnie?

Jazeker! Er is een hoop gebeurd sinds de laatste update vier weken geleden. In die update heb ik jullie het verschil tussen toppen en fimmen uitgelegd en heb ik mijn planten gefimd. Ze waren toen al wat teveel aan het strekken zoals jullie wellicht weten, en dat hoopte ik met het fimmen een beetje goed te maken. In ieder geval zaten er zeker nog geen toppen op mijn planten, ik had ze net op 12-uur gezet om de bloei op gang te laten komen. Laten we nog even kijken naar hoe de tent er toen bij stond, in vergelijking met nu.

15281114_1168712629889381_110951856_nBloei & Buds

Zoals je ziet zijn de dames nogal veranderd sinds de laatste update. Ze zijn van pubermeisjes naar volwassen dames gegaan met alles erop en eraan. Bij wietplanten houdt dat natuurlijk in dat de planten toppen hebben. En dat is nuiteraard waarvoor we het doen, binnen kweken. De Blue Berries zijn nog niet paars of ‘blue’ maar dat komt wellicht nog. Ik heb al veel paarse soorten gekweekt, en door Elmo gekweekt zien worden, en paars worden ze bijna altijd pas aan het einde van de bloeiperiode.

Ze zijn van pubermeisjes naar volwassen dames gegaan met alles erop en eraan

Je kunt zien dat de planten in een soort vierkant groeien, het lijkt bijna alsof ze gescrogt zijn. Dat is niet het geval, maar omdat de planten maar bleven strekken moest ik ingrijpen. Ik heb ze daarom gesupercropped. Supercroppen is een methode waarbij je de stammen tussen je vingers een beetje kneust, zodat je deze plat kunt leggen. Het is wat anders als scroggen maar je kunt het wel op ieder moment toepassen, al is het beter om het in de groeifase te doen. Supercroppen is een goede manier om in het geval dat je planten te hoog worden, ze op het laatste moment toch weer kleiner te krijgen.

Trichomen

15226528_1168712683222709_508601752_n

De geur in de tent is al lekker sterk en erg lekker. Ik kan nog niet echt zeggen dat ik bosbessen ruik, maar wel een zeer zoete kushachtige geur. Kan niet wachten om deze Blue Berries te roken, volgens mij gaat het een erg stoned wietje worden! Gelukkig trekt de geur niet door mijn filters heen, maar ik moet de tent ook echt niet te lang open zetten. Zonder de toppen aan te raken zit de geur al op mijn handen en dat is een uur later nog te ruiken!

(advertenties)