(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zoek je een wietsoort met een energieke en euforische high, die je eventueel ’s ochtends al kan nemen met een kop koffie? Dan ben je bij Amnesia Haze aan het juiste adres. Wij kozen hier voor het huismerk van Wietzaadjes.nl zodat je deze topper ook nog eens voor een scherpe prijs kan kweken.

Twee all-time klassiekers vinden elkaar in deze wietsoort: Amnesia en Haze. Amnesia is een bekende naam die aan verschillende sativa-dominante wietsoorten wordt gegeven. De genetica komt uit het zuiden van Azië en uit Jamaicaanse landrassen. Anderen zullen zeggen dat het van origine een kruising is tussen Bubblegum en Super Silver Haze. Hoe het ook zij, Haze-genen uit Californië zijn sowieso al goed vertegenwoordigd in Amnesia. En in Amnesia Haze zijn die nog eens extra aangedikt. Dat leidt tot deze heerlijke soort die krachtig inwerkt op lichaam en geest.

Cerebrale denkwijzen

Amnesia Haze heeft veel van de bekende kwaliteiten die zowel indica- als sativa-variëteiten kenmerken. De high komt bijna onmiddellijk opzetten, wat leidt tot cerebrale denkwijzen en een plotseling acuut bewustzijn van de omgeving. In een positieve setting zal deze mentale verscherping leiden tot een euforische gemoedstoestand. Je kan dan zowel een verbetering van de stemming ervaren, als een energie-boost om taken te volbrengen. Maar het is ook niet ongebruikelijk dat je met Amnesia Haze uitkomt in het ‘overdenkende’ gedeelte van het spectrum.

Hoewel Amnesia Haze vooral cerebraal is, heeft de soort ook genoeg indica-eigenschappen om ontspanning te bieden. Ook goed om te vermelden, is dat Amnesia Haze geen soort is voor mensen die nog nooit wiet hebben gerookt. Nieuwelingen kunnen namelijk overdonderd raken door het krachtige effect.

Ruim 2 meter in open grond

Het huismerk Amnesia Haze van Wietzaadjes.nl kan je het beste binnen kweken. In een kweekruimte heb je er een makkelijke soort aan die ook geschikt is voor beginnende kwekers. Buiten is het wat lastiger. De soort is gevoelig voor wisselende en slechte weersomstandigheden. Tijdens een vochtige, wisselvallige zomer heb je dus extra werk aan het tevreden houden van deze wietsoort. Als je je werk goed doet, kunnen ze buiten in open grond wel uitgroeien tot een megastruik van ruim twee meter hoog! Binnen zal ze ongeveer 120 centimeter hoog worden.

  • Soort: sativa dominante hybride
  • Genotype: Thai, Hawaiiaans, Jamaicaans en Afghani
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 12 weken of langer
  • Smaak: kruidig, citroenachtig, aards, noten van cederhout
  • THC: 20-25%
  • Effect: energiek, focus, (over)denken
  • Zadenbedrijf: Wietzaadjes huismerk
  • Verkrijgbaar bij: Wietzaadjes.nl
[Openingsfoto: Shutterstock/Venera Koiava]
(advertenties)