(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De bijzondere wietsoort Dr. Grinspoon is terug van weggeweest. Een pure sativa die een lange bloeiperiode en nog veel langere internodes, volledig compenseert met smaak en effect. Dr. Grinspoon geeft een ongekend energieke en psychedelische high, en smaakt alsof cannabisgodin Shiva persoonlijk over je tong piest!

De wietsoort Dr. Grinspoon lijkt in niets op de wietsoorten die je gewend bent te kweken. Het is een 100% pure sativa die door Barney’s Farm vernoemd werd naar de bekende cannabisactivist, arts en onderzoeker Dr. Lester Grinspoon. Planten van deze sativa worden lang, bloeien lang en hebben zelfs internodes ín de toppen die je daardoor eerder een verzameling op elkaar gestapelde calyxen dan toppen zou noemen. Geen eigenschappen waar je als kweker op zit te wachten. Desondanks is Dr. Grinspoon de moeite van het kweken meer dan waard!

Hoe kan een wietsoort met zoveel ongewilde eigenschappen goed zijn, vraag je je misschien af. Wel, dat heeft ales te maken met de eigenschappen op het gebied van smaak, geur en effect. Dr. Grinspoon is een wietsoort voor de ware connaisseur, met een onbeschrijfelijke frisse en zoete sativasmaak. Een Dr. Grinspoon joint maakt je energiek en zorgt tegelijk voor een psychedelisch mentaal effect. Het THC-percentage ligt ook zeer hoog.

Dr. Grinspoon

Dr. Grinspoon is vernoemd naar een arts die onderzoek deed naar cannabis. Aanvankelijk was hij ervan overtuigd dat cannabis niets dan slechts te bieden had. Naar aanleiding van zijn eigen onderzoek kon hij echter niets anders concluderen dan dat hijzelf en het grote publiek misleid waren over het cannabis. Zijn onderzoek haalde zijn aanvankelijke idee over het gevaar van cannabis volledig onderuit! Hij betitelde zijn onderzoek dan ook als ‘Marihuana Reconsidered’, wat vertaald kan worden als ‘marihuana herzien’. Een titel die de omslag in Grinspoons mening over cannabis perfect weergeeft. Sindsdien is Dr. Grinspoon een overtuigd cannabis activist.

Ter ere van de bijzondere Dr. Grinspoon ontwikkelde Barney’s Farm de exentrieke gelijknamige wietsoort. Een rasechte sativa die er niet alleen indrukwekkend uitziet, maar vooral ook heel bijzonder smaakt. De rook is licht pikant en smaakt fris fruitig en exotisch. Denk daarbij aan sumac (exclusieve bessen), citroen, mandarijn en een kruidige mix van tropische fruitsoorten.

Tijdens de kweek van deze wietsoort zul je zien dat het een rasechte sativa is. Ze wordt hoog in lengte en produceert toppen die bijna volledig uit foxtails bestaan. De strain Dr. Grinspoon heeft een lange bloeiperiode nodig maar als je het geduld kan opbrengen zal ze je belonen met zeer kostbare en bijzondere wiet.

  • Soort: pure sativa
  • Hoogte: zeer hoog
  • Bloei: 90 tot 100 dagen
  • Oogsttijd buiten: midden november
  • Opbrengst: 350 gr. per m2
  • THC: Zeer hoog (laag in CBD)
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Cup winnaar: ja
  • Zadenbedrijf: Barney’s Farm
[Foto Dr. Lester Grinspoon: Sensi Seeds]
(advertenties)