(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De zomer van 2019 lijkt dan toch eindelijk te zijn begonnen! Hét startsein om zo snel mogelijk wietzaden te ontkiemen. Als we je even mogen tippen ga dan voor de enige echte originele Northern Lights. Deze klassieke wietsoort zette al in de jaren ’80 de norm en is door de jaren heen continue verbeterd. Een machtige indica die de strijd met de nieuwste USA wiet nog steeds weet te winnen.

Northern Lights is een van de meest bekende, én meest geliefde wietsoorten. Ter wereld. Ga maar na, je hebt Skunk, Haze en Northern Lights. En hoewel er meer klassieke wietsoorten bestaan, zijn er weinig die vandaag de dag nog mee kunnen concurreren. En dat komt dan weer omdat Sensi Seeds dit paradepaardje altijd heeft gekoesterd en is blijven updaten. Je zou hierdoor kunnen zeggen dat Northern Lights een veredelingsprogramma van minimaal dertig jaar heeft ondergaan!

Nou ja, you get the picture: dit is een wereldberoemde wietsoort met een reden, en dan hebben we het nog niet eens over de gewonnen cannabis-awards gehad. Het was op enig moment zelfs zo erg, dat aan Sensi Seeds gevraagd werd om Northern Lights terug te trekken uit competities. Andere wietsoorten maakten gewoon geen kans meer om te winnen!

Maar hoewel Northern Lights een creatie van de jaren ’80 is, draait ze vandaag de dag nog steeds moeiteloos mee. Jarenlange selectie van de beste fenotypes en terugkruising met de drie oorspronkelijke NL-planten heeft daarvoor gezorgd. Sensi Seeds het Afghanica genotype aangepast voor de meest optimale prestaties binnen- en buitenshuis.

En na al deze lovende woorden tot slot haar mooiste eigenschappen. Haar toppen zijn hard en zeer dicht en haar opbrengsten groot. De bloeifase duurt kort zodat (binnen) meer oogsten per jaar mogelijk zijn. De smaak is zoet en de geur doet denken aan kruidige honing. Voor buitenkwekers is de wietsoort discreet, aangezien er tijdens de bloeifase beduidend minder geur vrijkomt dan bij andere wietsoorten.

  • Soort: indica dominante hybride
  • Genotype: Afghani, Thai
  • Geslacht: regulier
  • Bloeifase: 7 tot 9 weken
  • Geur/smaak: zoet, honing, kruidig, discreet qua geur
  • Zadenbedrijf: Sensi Seeds
(advertenties)