(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ook op CNNBS ligt de focus in de berichtgeving de afgelopen weken op het coronavirus. Belangrijk natuurlijk en – zo merken wij aan bezoekcijfers en zoekopdrachten – voor veel cannabis consumenten een mooie trigger om zelf wiet te gaan kweken. Neemt niet weg dat een bepaald soort Nederlanders doorgaat met het verraden van wiettelers. Zo’n telefoontje naar Meld Misdaad Anoniem heeft vervelende consequenties, waaronder een politiesticker met groot het woord ‘DRUGSPAND’ op je huis!

Klikken in Dussen

Over naar Dussen, een dorpje in de Brabantse gemeente Altena dat precies in het midden van de driehoek Breda, Den Bosch, Dordrecht ligt. Er wonen net geen 2,5 duizend mensen, maar daar zitten uiteraard wel wat verraders tussen, het zal eens niet.

Naar aanleiding van een anonieme melding laat de politie meerdere metingen uitvoeren op het doorgegeven adres bij een woning aan de Oude Kerkstraat. Daarnaast ruiken politieagenten ter plekke ‘een hennepgeur’. Daar staan ze wijd en zijd om bekend die dienders, dat ze goed wiet kunnen roken ruiken.

Openbare schandpaal

Deze dinsdag begint hun werkdag dan ook op de genoemde Oude Kerkstraat, stipt om 09.00 uur zoals het brave ambtenaren betaamt. En ja hoor, in een loods bij de woning draait een ‘in werking zijnde hennepkwekerij’ zoals de politie meldt op hun landelijke scorebord www.politie.nl.

Dat ene verachtelijke anonieme telefoontje leidt zodoende tot de voortijdige dood van 575 wietplanten en de arrestatie van drie aanwezige verdachten – van wie uiteraard ook fluks de telefoons en voertuigen worden afgepakt. Tot slot worden deze wiettelers nog aan de openbare schandpaal genageld en plakt de gemeente Altena deze fijne sticker op de loods die per direct 3 maanden dicht moet:

(advertenties)