(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Of onze hoofdrolspeler er lid van is of niet, feit is dat de Carnavalsvereniging in Emmeloord ‘De Droogpieren’ heet. Hoe dan ook, op dezelfde dag dat het doldwaze verkleedfeest losbarst moet de politie in Emmeloord zo nodig een wreed einde maken aan 1800 dolenthousiaste dames in één huis!

Gedooghoeveelheid wietplanten x 360

Ook, nee zélfs de politie in Noordoostpolder/Urk – ja godverdomme Urk – houdt zich graag bezig met het bestrijden van de echt gevaarlijke misdaad: wietplantjes onschadelijk maken.

Wat dat betreft was het vrijdag volop feest in de polder, want in Emmeloord konden de politieagenten pas na 1800 keer bingo roepen stoppen.

‘Een mooi onderzoek!!’ is het dan ook volgens de politie op haar Facebook-pagina, waar het succes tegen de levensgevaarlijke criminaliteit uitgebreid wordt gevierd.

Facebook pics

Niet in het minst door 4 ter plekke gekiekte foto’s. Die inderdaad zowel indrukwekkend als dieptriest zijn aangezien de op de foto’s florerende dames en toppen er nu allemaal niet meer zijn.

Er werd naast de enorme hoeveelheid wietplanten trouwens ook nog een verdachte opgevist in het pand aan de Havenstraat in Emmeloord: een persoon ‘zonder vaste woon- of verblijfplaats’, hetgeen wij vroeger – toen van politie(ke) overcorrectheid nog geen sprake was – gewoon een ‘zwerver’ of op zijn minst ‘Swiebertje’ zouden noemen…

Nou ja, gelukkig hebben we de foto’s nog.

(advertenties)