(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zin om weer eens een frisse zoetzure sativa te kweken maar geen trek in die eeuwig durende bloeifase? Het kan met Acid Dough, een bijna pure sativa die voor een prettige, actieve high zorgt en een heerlijke snoepzoete smaak heeft, en toch maar 9 tot 10 weken nodig heeft om volledig af te bloeien. 

Op wietzaadjes omschrijven ze de smaak van Acid Dough als perfect. Hoewel dat misschien wat subjectief, en kort door de bocht is, kun je toch moeilijk wat te klagen hebben over de smaak. Acid Dough is zoetzuur als snoep, met het tropische aroma van rijpe ananassen.

Sativa’s zijn, met hun activerende high en hun zoete smaak bij het roken of verdampen, gewilde wietsoorten in coffeeshops. Onder hobbykwekers worden ze echter ook vaak gevreesd vanwege hun ellenlange bloeiperiodes en sterke neiging om te strekken.
Acid Dough is voor een sativa daarentegen eigenlijk best een meegaande wietsoort. De bloeifase duurt met 9 tot 10 weken niet heel veel langer dan die van een gemiddelde hybride, en wanneer je niet te lang voorgroeit is ze redelijk goed onder de duim (en je kweeklamp) te houden. Op die manier maak je die twee extra bloeiweken ook meteen goed.

Om Acid Dough te veredelen selecteerde Ripper Seeds alleen de snelste en beste fenotypes uit een kruising tussen Queen Mother, Congo en OG Badazz. Het resultaat is bijna een pure sativa die zowel voor de binnen- als buitenkweek geschikt is. Toppen ontwikkelen snel en zijn goed bestand tegen botrytis (aka toprot). En wanneer je Acid Doug planten aan het einde van de bloeifase in de kou zet worden ze ook nog eens prachtig paars.

  • Soort: bijna pure sativa
  • Genotype: (Queen Mother x Congo), OG Badazz
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 9 tot 10 weken
  • Smaak: zoetzuur, snoep, ananas
  • Effect: actief en vrolijk
  • Zadenbedrijf Ripper Seeds
  • Verkrijgbaar bij: Wietzaadjes.nl
(advertenties)