(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Op het internet circuleren al sinds mensenheugenis fotograppen van de McDonald’s en wiet, maar zoals wel vaker heeft de werkelijkheid de fantasie ingehaald. In het Franse Lyon blijkt een groep werknemers van de drive-in Mac een florerende bijverdienste erop na te houden door klanten ook wiet en hasj te verpatsen!

De McWiet

De McWiet bestaat dus echt en nog wel in Frankrijk, wie had dat ooit kunnen denken? Een vestiging van de fastfoodketen in Lyon blijkt al sinds 2013 ook een doorgeefluik voor cannabis, zo onthulde de Franse krant Le Progrès.

m1Klanten kwamen zogenaamd voor een Big Mac of milkshake de drive-in opgereden, maar in werkelijkheid ook voor hun portie wiet of hasj die ze van tevoren via de sms hadden besteld bij 1 van de 9 werknemers die in het geestverruimende complot blijken te zitten. “Ze sneden (dat is dus hasj, red.), wogen en verpakten de cannabis in de saladebar”, vertelt een collega aan de Franse pers. De handel begon naar verluidt toen er in 2013 een nieuw management aantrad in de McDonald’s in Lyon.

Blowen tijdens de dienst

Behalve verkopen lustten de negen van Lyon er zelf ook wel pap van, regelmatig paften ze een lekkere jonko weg tijdens hun dienst. Dat leverde ook klachten van collega’s op die niet in de bijverdienste actief waren, vooral omdat het ‘onhygiënisch zou zijn’… Maar ze vielen pas echt door de mand omdat er op de parkeerplaats ‘opvallend veel alcohol en drugs geconsumeerd werden’. Een enkeltje richting uitkeringsinstantie is het gevolg voor de 9 vermetele hamburgerslijters, nadat de staf een officiële klacht indiende bij de bazen.

McDonald’s ontkent dealen

Toch lijkt de spreekwoordelijke kous daarmee nog goed af, want vooralsnog worden de 9 dealers niet door justitie vervolgd. Er is zelfs geen politieonderzoek gaande, meldt een woordvoerder. Zou dat wellicht komen door de officiële reactie van McDonald’s op de zaak? De hamburgerketen ontkent in een verklaring dat er sprake was van cannabisverkoop. De negen werknemers zijn ontslagen omdat ze “illegaal gebruikmaakten van het pand na sluitingstijd” en zich in die uren bezighielden met “kaartspelen en het gebruik van cannabis”…

[openingsfoto: tiverylucky / Shutterstock.com]

 

(advertenties)