(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Op politieambtenaren na, zijn spint en trips waarschijnlijk degenen die je het minst graag in je kweekruimte aantreft. Vooral Spint is een echte bastard, heeft ie je kweekruimte eenmaal ontdekt dan krijg je hem bijna niet meer weg. Voorkomen is dus vele malen beter dan genezen.

Spint is een soort kanker voor wietplanten. De middelen om ze mee kwijt te raken zijn vaak veel erger dan de kwaal. Gebruik je ze niet, dan blijf je in veel gevallen met een terugkerend probleem zitten. Gelukkig is het voorkomen van spint en trips een stuk gemakkelijker. Let daarom op wat je in je kweekruimte haalt (stekken, huisdieren, vuile schoenen) en zorg voor een inlaatfilter, en plant knoflook in je binnentuin!

shutterstock_113899519Knoflook

Meer en meer komen we tot de conclusie dat als je knoflook tussen je planten laat groeien, de kans op spint en trips veel kleiner of zelfs nihil is. De kleine ettertjes vinden een knoflookmilieu schijnbaar niet acceptabel genoeg om een cyclus in te beginnen. Het was al langer bekend en een tip uit grootvaders tijd maar we doen daar helaas vaak niks mee. Hoe dan ook, het lijkt te werken, en het kost geen drol…

Het lijkt te werken, en het kost geen drol…

Je kunt een paar tenen knoflook tussen je wietplanten neerzetten om een spint-afstotend knoflookmilieu te creëren, maar je kunt ook een flesje knoflookextract kopen en dat aan het voedingswater van je planten toevoegen. De knoflook gaat dan in de sapstroom van de plant, die daardoor oninteressant wordt voor spint en trips. Wanneer je met de behandeling stopt zal het middel binnen 10 dagen helemaal uit de plant verdwenen zijn, je hoeft dus niet bang te zijn voor een knoflooksmaak aan je wiet.

[Openingsfoto: maradon 333, beeld knoflookplantje: Perutskyi Petro, Shutterstock.com]
(advertentie)