(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de kabinetsformatie is het legaliseren van wiet zeker een gespreksonderwerp. Hopelijk geloven de partijen niet de anti-wiet propaganda van politie en justitie en zetten ze hervorming in. Eén van de leugens is dat wij een exportland van wiet zijn; meer dan 80% van de nederwiet zou over de grens gaan volgens de politie. Maar het is tegenwoordig eerder andersom. Wiet komt uit het buitenland hier naartoe, zoals het geval van deze Nederlandse chauffeur die in Frankrijk met Spaanse wiet voor Holland is gepakt!

Politie-propaganda

Dankzij tientallen jaren anti-cannabis propaganda uit politie- en justitiekringen nemen veel mensen klakkeloos  aan dat Nederland (nog steeds) een gigantisch wiet-exporterend land is. Als gevolg daarvan zou legalisering van de wietteelt voor de coffeeshops een zinloze exercitie zijn die de criminaliteit niet doet afnemen. Maar keer op keer zien we alleen maar berichten over grote partijen wiet die in beslag worden genomen die onderweg zijn NAAR Nederland. Dus hoe zit dat dan met die roemruchte 80% export van alle nederwiet?!

Welnu, dat is nattevingerwerk gecombineerd met bewust verkeerde beeldvorming (niet geheel onwaarschijnlijk bedoeld om de eigen overheidsbudgetten veilig te stellen, want als er ‘groot gevaar dreigt’ moet het belastinggeld rijkelijk richting politie, taskforce en justitie vloeien nietwaar).

Wiet exporteren? Rij maar door naar Nederland! [foto: karen roach/Shutterstock]

Binnenlandse kwekers houden het voor gezien

Al vaak hebben wij op deze site berichten gemaakt over cannabis transporten die juist onze kant op komen, en dan bedoelen we niet de hasj (die moeten we logischerwijs wel importeren), maar wiet. Gewone wiet voor de blowende consument, die in steeds grotere hoeveelheden ook moet worden geïmporteerd om aan de binnenlandse vraag te kunnen blijven voldoen. Niet vreemd ook natuurlijk als er jarenlang met man en macht jacht wordt gemaakt op kleine en grote(re) wietkwekers en je je huis uit wordt gedonderd voor wat planten, of tonnen boete (ook niet zelden nattevingerwerk) mag betalen aan de staat…

Mislukte import

En dus houden veel hobby- en broodkwekers er maar mee op of wijken Nederlandse kwekers uit naar het buitenland, naar oorden als België en Spanje. En vanuit dat land vertrok met Pasen weer eens een vrachtwagen vol wiet met bestemming Nederland. Dat we dit weten komt uiteraard doordat de IMPORT mislukt is, de Nederlandse chauffeur werd op de A31 ten zuiden van de stad Nancy door de Franse douane in de kraag gevat.

Tientallen dozen met wiet vormden de lading, die volgens de Franse dienst Juridiction Interrégionale Spécialisée zelfs de grootste cannabisvangst betekenen sinds oprichtingsjaar 2004!

Spaanse nederwiet

Die Nederlander die de truck bestuurde en op weg was naar zijn vaderland zien we voorlopig niet terug, aangezien hij serieuze aanklachten aan zijn broek krijgt als deelname aan een criminele organisatie en de import van verdovende middelen.

En we hebben het met 1164 kilo Spaanse wiet – bestemd VOOR NEDERLAND, we zeggen het nog maar eens – met een straatwaarde van zo’n 7 miljoen euro natuurlijk ook niet over klein bier…

[openingsfoto: 271 EAK MOTO/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)