(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Alsof het een personeelsuitje naar de Efteling betreft. Burgemeester en wethouders van Helmond bezochten dinsdag een “zeer professionele hennepkwekerij” die net was opgerold. Gelukkig maar dat er een foto’s-twitterende politieagent was bij dit zeldzame stukje leedvermaak van B&W.

Wietschuur van Europa

4Tja, het ambtelijke bestaan met eindeloze raadsvergaderingen en gortdroge commissiebijeenkomsten verveelt wel eens, dus waarom niet gezellig met het hele college van bestuur naar een zojuist opgerolde wietplantage gaan kijken?

Zo gezegd, zo gedaan en al helemaal in het hart van de ‘wietschuur van Europa’ natuurlijk, ofwel de gemeente Helmond in Noord-Brabant.

Uitje tijdens lunchpauze

Daar kwam dinsdagmiddag rond half een – toevallig ook nog eens heel geschikt qua tijdstip voor B&W om even de benen te gaan strekken, want net lunchtijd immers – door politie toedoen een einde aan een topklasse wiethok in een bedrijfspand aan de Kastmolen in het dorp Mierlo-Hout.

Het bleek een schoolvoorbeeld van een professioneel opgezette wietkwekerij te zijn, met in dit geval planten in 4 verschillende ruimten en ook nog “een zeer professionele materialenopslag en een zeer professionele verwerkingsruimte”, aldus de twitterende politie-brigadier Henri van Vonderen. Top of the bill was echter een heuse personeelskantine in de wietplantage!

Dat wilden burgemeester Elly Blanksma en wethouders Van der Zanden, Smeulders, De Vries en Van Bree wel eens met eigen ogen zien en zo geschiedde deze dinsdagmiddag in Brabant dan ook, zoals deze tweet van een Helmondse wethouder bewijst:

ps

Nou ja. Jullie zijn inmiddels vast benieuwd hoe zo’n personeelskantine in een wietkwekerij eruitziet nietwaar? Nou zo dus:

1

En dan willen we je de “zeer professionele materialenopslag” en “zeer professionele verwerkingsruimte” uit educatieve gronden natuurlijk ook niet onthouden:

Ja ja, al met al een behoorlijk trieste dag daar dinsdag in Helmond…

 

(advertenties)