(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘Kampers trekken de kar in cannabisland’, schreven de Founding Fathers van deze website jaren geleden toen ze nog voor een tijdschrift werkten. En verdomd als die spreuk niet nog steeds geldt! In Brabant bijvoorbeeld, de wietschuur van Europa ten slotte, waar een stel wietkwekers-in-woonwagens wel heel veel geluk bij een ongeluk heeft…

Huisuitzetting wegens wietplantage

Zo’n beetje de smerigste straf die de overheid bedacht heeft om eerzame wietkwekers te naaien, is het uit huis zetten. Met name voor plantenliefhebbers die huren een gevreesde sanctie, waartegen vaak niets valt te beginnen omdat de maatregel nu eenmaal in de huurovereenkomst staat. Maar zelfs huizenkopers zijn tegenwoordig niet meer veilig, aangezien sommige banken een anti-wiet beding in de hypotheekvoorwaarden opnemen! Krankzinnig natuurlijk, dat zouden ze eens voor moord, kindermishandeling, verkrachting, terrorisme en gewapende overvallen moeten doen. Maar goed, terug naar de zaak van vandaag, die zich afspeelt in woonwagenkamp Gerwen in de Brabantse gemeente Nuenen. Watskeburt daar?

Wiet in woonwagens

www-1

Een stoplicht springt op rood, een ander weer op groen. In Nuenen moeten ze beter hun huiswerk doen…

Zoals eerder gezegd, kampers zijn bepaald geen vreemden in de wietbusiness. Ook de bewoners van twee woonwagens op het kamp Gerwen niet. Alleen hadden deze mensen de brute pech dat ze herhaaldelijk betrapt werden met hun groene bijverdiensten. De laatste keer op 7 juli van dit jaar toen de politie een goeie honderd wietplanten aantrof.

Nu moeten we weten dat ze in Nuenen zelfs een stoere naam hebben bedacht voor hun keiharde gemeentelijke anti-cannabisbeleid: het Damocles-beleid. Het sluiten van een wietpand hoort hier bij en laat het in het geval van de kampers ook nog eens de eerste keer zijn dat dit nieuwe, strenge beleid wordt toegepast! Zogezegd, zo gedaan: de bewoners mogen drie maanden lang niet in hun mobiele huis komen en de huurovereenkomst wordt bovendien beëindigd.

‘Stukje miscommunicatie’

Die drie maanden zijn nu dus voorbij, maar het verhaal eindigt niet zoals gedacht met een trieste gedwongen verhuizing van de woonwagenbewoners uit kamp Gerwen. Nee, deze kampers hebben ongelooflijk veel mazzel, want de ambtenaren van de gemeente Nuenen hebben het niet goed aangepakt, het zwaard van Damocles is zogezegd in hun eigen nek gevallen. Omdat het zo’n schitterend stukje overheidsfalen is, citeren we de smoes van Nuenen hier even zoals die werd opgetekend door het Eindhovens Dagblad. Komt die woordvoerder van de gemeente:

“Er is sprake van miscommunicatie geweest. In een brief aan de betreffende woonwagenbewoners hebben we uitgelegd wat de consequenties zijn. Daarin staat ook dat ze na drie maanden niet terug zouden kunnen keren naar hun woonwagens. Maar de manier waarop het is opgeschreven, bleek niet duidelijk genoeg. Te juridisch taalgebruik is toegepast en er is onvoldoende benadrukt dat ze voorgoed zouden moeten vertrekken.”

Haha, om te gillen. Lucky bastards ook die kampers van Gerwen 😉

 

(advertenties)