(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het nieuwe smokkeljaar is voor een stelletje Mexicaanse wietexporteurs slecht begonnen. Een broodnuchtere snuffelhond van de Amerikaanse douane trapte namelijk niet in de listig vermomde partij marihuana die tussen een lading broccoli verstopt zat!

Happy newyear

Ondanks dat steeds meer Amerikaanse staten inmiddels over legale (medicinale) cannabis beschikken blijven de buren uit Mexico hardnekkig proberen hun brick weed te dumpen op de lucratieve blowersmarkt in de VS. Soms zelfs met redelijk vernuftige smokkelmethoden, zoals net na nieuwjaar bleek toen er een partij verse groenten vanuit Mexico naar Texas vervoerd werd.

h

De partij broccoli met extra speciaal ingrediënt, op de foto gezet door de Amerikaanse douane

Het enige dat nog even moest gebeuren was de vrachtauto over de befaamde World Trade International Bridge tuffen, die vanuit Mexico naar de grensplaats Laredo in Texas voert.

Verse broccoli

Maar helaas voor de ijverige smokkelaars trippelde er net op dat moment een snuffelhond van de U.S. Customs and Border Protection op de brug. En die had geen last van een nieuwjaarskater, want hij sloeg genadeloos aan toen de trailer met ‘broccoli’ aan de beurt was.

Voor de douaniers was het vervolgens een appeltje-eitje om tussen de lading broccoli bijna tweeduizend pakketjes wiet te ontdekken. “Een excellente onderschepping”, noemt port director Gregory Alvez het werk van Fikkie dan ook. Hij prijst de smokkelaars eveneens (het graf in), want hij noemt hun broccolistunt “een unieke manier van verbergen”.

Honderdduizenden dollars

De Mexicaanse afzenders zullen minder tevreden terugkijken op hun eerste actie van 2016, want het gaat toch om 2.072 pounds cannabis, ofwel 938 kilo. Schadepostje van pak ‘m beet 415.000 dollar volgens de Amerikaanse autoriteiten…

[openingsfoto: deepspacedave/Shutterstock]
(advertentie)