(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je cannabis stekken op de juiste manier behandelt, zul je zien dat ze razendsnel wortelen. Wiet is een ontzettend sterk plantje. Je kunt dan ook gewoon in een beker water stekken maken. Echter met deze tips heb je veel meer kans op succes en razendsnel een mooi wortelstelsel. 

Wie nu buiten een mooie plant heeft staan heeft ook een uitgelezen kans om daar prachtige stekken van te snijden. Met deze vijf tips heb je in no time een aantal mooi gewortelde stekken om binnen mee verder te kweken.

1 Stekken snijden

Snijd je stekken onder een hoek van 45 graden af en zorg ervoor dat ze allemaal min of meer dezelfde hoogte hebben van zo’n 8 tot 10 centimeter. Dip ze even met de schuin afgesneden puntjes in de stekkengel of in het water en vervolgens in stekpoeder en zet ze snel over in een steriel medium zoals een steenwolplug.

1002251t

2 Snoei je stek

Pas gesneden stekken hebben nog geen wortels en kunnen dus maar weinig water opnemen. Om uitdroging te voorkomen is het belangrijk dat je de stekken boven de grond een beetje bijknipt. Verwijder alle bladeren, behalve die in de top. Van het blad in de top van je stek knip je de puntjes af.

3 Luchtvochtigheid

Houd de luchtvochtigheid hoog door je stekken in een propagator te zetten. Als de lucht koud is, leg dan een verwarmingsmat in je propagator om ervoor te zorgen dat het medium waar je stekken staan warm genoeg is.

4 Temperatuur

Houd de temperatuur rond de 22, 23 graden. In combinatie met de hoge luchtvochtigheid, een vochtig medium en een niet al te sterke lichtbron met veel blauw licht.

5 Waterstofperoxide en voeding

Bewater de stekjes voor het eerst met water zonder voeding maat met een beetje waterstofperoxide. Neem drie delen water en 1 deel 3%waterstofperoxide van de drogist. De tweede en derde waterbeurt geef je een bloeivoeding mee met een EC waarde van 0,6. Daarna kun je gewoon een groeivoeding geven in de dosering zoals die aangegeven is op de verpakking van je voeding.

(advertentie)