(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In vroegere tijden noemde men Amsterdam ‘magies sentrum’ en die titel maakt de hoofdstad begin juni weer 3 dagen waar. Dan vindt namelijk de Interdisciplinary Conference on Psychedelics Research plaats, een grote conferentie over psychedelische drugs: van ayahuasca tot xtc!

50 ‘psychedelische’ wetenschappers

Het is inmiddels de derde keer dat Stichting OPEN de Interdisciplinary Conference on Psychedelics Research organiseert. OPEN heeft als doel het verspreiden van eerlijke informatie over zowel het potentieel als de risico’s van psychedelica, en “poogt daarmee het stigma te verminderen dat rust op onderzoek naar psychedelica”.

shutterstock_309619349

Wat er allemaal (wetenschappelijk) mogelijk is met psychedelica kom je begin juni te weten in Amsterdam… [beeld: lazy clouds/Shutterstock]

OPEN fungeert als een centraal punt in een voortdurend groeiend netwerk van nationale en internationale experts op het gebied van onderzoek naar psychedelica. Op 3, 4 en 5 juni aanstaande komen meer dan 50 internationale en nationale wetenschappers uit diverse disciplines hun meest recente onderzoeksresultaten presenteren. Dit onderzoek richt zich voornamelijk op psychedelica zoals LSD, psilocybine, MDMA, ayahuasca, iboga en ketamine.

Psychedelica in psychologie

Speciale aandacht zal uitgaan naar nieuwe benaderingen in de psychiatrie en psychologie, met presentaties over klinisch onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor aandoeningen als PTSS, depressie, angststoornissen en verslaving. Maar ook de toepassing van allerlei pschedelic ain bijvoorbeeld neurowetenschap, sociale wetenschappen, filosofie, antropologie en psychofarmacologie komen aan bod.

Het programma bevat meer dan 50 sprekers waaronder Rick Doblin, Robin Carhart-Harris, Alicia Danforth, Torsten Passie, William A. Richards en Bia Labate.

Meer informatie en deelname

Het driedaagse congres en ultieme netwerk evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in psychedelische drugs vindt plaats in een markant Amsterdams gebouw: Het Sieraad op Postjesweg 1. Vroeger in gebruik als vakschool voor goudsmeden en juweliers en een schoolvoorbeeld van de architectuur van de Amsterdamse School, met o.a. een 16 meter hoog glazen plafond in de grote zaal.

Deelname aan de conferentie kost 219 of 259 euro voor drie dagen (al naar gelang het moment van boeking), maar studenten kunnen voor 129 of 149 euro naar binnen. Koffie en thee zijn inbegrepen, net als een goodiebag. Benieuwd wat ze daar voor lekkers instoppen op zo’n evenement…

Meer informatie over de Interdisciplinary Conference on Psychedelics Research (ICPR) 2016 vind je HIER

BANNER728X90

[openingsbeeld: dubassy/Shutterstock]
(advertentie)