(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wanneer je tegenwoordig iets hoort over rattenplaag of zo denk je misschien aan bruine of zwarte knaagdieren met een belachelijk lange staart. Maar je kan je beter druk maken om mensen die een rat zijn, zoals er helaas veel te veel rondscharrelen in de cannabiswereld. Neem deze rat uit Brabant bijvoorbeeld!

Rat zet politie op wietspoor

Of hij (of zij, kan natuurlijk ook) het opzettelijk heeft gedaan weten we niet zeker, maar als het wél zo is is dat nog eens extra ziek en verwerpelijk bovenop het sowieso al zieke en verwerpelijke van het verlinken van andere mensen – binnen of buiten de wietwereld.

Feit is dat het afgelopen vrijdag 420 was (20 april), de internationale feestdag ter ere van cannabis. Wereldwijd een gezellig stoned/high festijn, maar die vrolijke vlieger ging niet op in Beek en Donk. Dat dorp nabij de Peel met tienduizend zielen heeft namelijk zwaar te lijden onder een smerige rat die zelfs op 420 zijn ratterige streken niet kan laten.

Enter de lokale politie die weer eens makkelijk kan scoren en dat dan trots op Facebook knalt met de uiterst discutabele hasjtag #meldenhelpt…

Tien knippers zijn de sjaak

Dus in plaats van een feestje werd het de politiehel, eh… cel voor tien mensen die zo ijverig aan het knippen waren deze afgelopen 420 in Beek en Donk. Zo ijverig dat het geen wonder mag heten dat de flinke wietknipperij gelegen was in een pand aan de Bijenweg.

Een aantal van de knippers wilde zich het 420 feestje niet laten afnemen en sloeg op de vlucht voor de politie. Zonder veel succes, want ‘allen konden worden aangehouden door ons’, zo meldt de politie. Verder spreekt men over ‘een grote hoeveelheid henneptoppen en hennepplanten’. Dat zegt natuurlijk geen moer, want wat is groot en wie bepaalt dat? Waarom geen aantal planten en aantal kilo’s noemen dan, maar wel tijd hebben voor een kiekje met een vrouwelijke diender in de hoofdrol?

Veel vragen, waarop we waarschijnlijk nooit een bevredigend antwoord krijgen. Dus denk erom beste wiettelers-knippers-drogers-distributeurs-dealers: kijk uit voor die gevreesde ratten, zelfs op 420 verdomme!

(advertenties)