(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als er iets is wat erger is dan uit je mond stinken, is het niet doorhebben dat je uit je mond stinkt. Dat hebben we allemaal wel eens gehad, maar prettig is dat natuurlijk voor niemand. En helaas kan ook blowen er voor zorgen dat je mond naar oude geiten ruikt… Gelukkig zijn er 4 manieren waarop je dát kunt voorkomen!

Nou is wiet minder slecht voor je adem als tabak, maar bij wiet speelt xerostomie een grote rol. Xerostomie, oftewel ‘cotton mouth’ zoals Amerikaanse stoners het noemen, is het uitdrogen van je mond na het blowen. Dit komt omdat er door THC minder speeksel wordt aangemaakt en speeksel houdt je mond schoon. Een droge mond is dus een broeinest voor bacteriën die je een slechte adem kunnen geven.

Naast dat je het beste eerlijk tegen je tandarts kunt zijn over je blowgewoontes, kun je natuurlijk zelf ook voor een frisse mond zorgen, daarom de volgende 4 tips:

shutterstock_220731823

Probeer eens een wietbrownie in plaats van een joint, maar pas wel op met suikers! [Foto: Atomazul, Shutterstock.com]

1. Regelmatig schoonmaken

Als je een bong of een pijpje gebruikt, is het belangrijk dat je die regelmatig schoonmaakt. Want als je dat niet doet, komen er vanzelf bacteriën in die bij kunnen dragen aan een slechte adem als je hem de volgende keer gebruikt.

2. Een andere consumptiemethode kiezen

Probeer eens een keer edibles (zoals wietbrownies) of tincturen (recept HIER) in plaats van een joint. Dan heb je minder kans op een stinkende adem.

3. (Cannabis)mintsnoepjes

Helaas zijn mintsnoepjes van Mr. Moxey met THC nog niet verkrijgbaar in Nederland. Maar wellicht kunnen gewone pepermuntjes of Fisherman’s Friend al een verschil maken. Zorg dat je die vaak bij hebt, dat is wel zo handig voor bij een onverwachte blowsessie.

4. Eet/drink niet te veel suikers

Goed, als je de munchies hebt is het verleidelijk om veel te eten en te drinken, maar matig met frisdrank en eten dat rijk is aan koolhydraten en suikers, want van die twee dingen krijg je snel tandplak en dat is niet bepaald goed voor je mondhygiëne. Bovendien heb je dan een grotere kans op gaatjes.

Als jullie nog andere tips hebben om je adem op te frissen na het blowen, willen we die natuurlijk graag zien in de comments!

[Openingsfoto: riedjal, Shutterstock.com]
(advertenties)