(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Johan van Laarhoven – voormalig coffeeshop exploitant – slijt zijn dagen in een Thaise gevangeniscel, na een veroordeling wegens witwassen van ‘drugsgeld’. Dat het hier om legaal in Nederland verdiend cannabisgeld gaat, wil er bij de Thai niet in. Daarom start de naaste familie een petitie om Johan en zijn vrouw naar Nederland te halen, voor een nieuw en eerlijk proces!

103 jaar celstraf voor ‘witwassen’

jvl-1

Johan en zijn vrouw in de gevangenis van Bangkok…

De (rechts)zaak tegen Johan van Laarhoven en zijn Thaise echtgenote Tukta is er 1 waarover later best wel eens een geruchtmakende film kan worden gemaakt. Inmiddels zitten beiden al meer dan anderhalf jaar in de gevangenis en enkele maanden geleden kreeg de Nederlander zijn straf te horen: 103 jaar cel. Dat betekent in de praktijk een soort doodvonnis voor de 55-jarige Brabander, want van die 103 jaar zal hij er minimaal 20 effectief achter de tralies moeten slijten. In slechte gezondheid en onder erbarmelijke omstandigheden ook nog eens.

Gedoogbeleid

Maar het is niet eens deze belachelijk zware straf voor een niet-gewelddadig vergrijp die schreeuwt om aandacht, het is vooral de pure onrechtvaardigheid van de zaak. Immers, de voormalige eigenaar van 4 coffeeshops van The Grass Company-keten in Tilburg en Den Bosch heeft in Nederland gewoon belasting betaald over de cannabisverkopen. Van witwassen van drugsgeld is dus geen sprake, maar probeer dat de Thaise rechters maar eens aan het verstand te brengen. Die snappen geen jota van het gedoogbeleid. Daarnaast speelt de Nederlandse justitie op zijn minst een twijfelachtige rol in de zaak, omdat zij het zijn geweest die de Thaise autoriteiten met een brief op het spoor van Johan hebben gezet…

Eerlijk proces in Nederland

Daarom wil de familie van Johan dat hij en zijn vrouw (die 12 jaar celstraf kreeg) nu een nieuw en eerlijk proces krijgen op Nederlandse bodem. Via een petitie hoopt men genoeg handtekeningen op te halen om de regering tot actie te dwingen: zorg dat Johan van Laarhoven aan Nederland wordt uitgeleverd!

Vanzelfsprekend steunt RollingStoned deze petitie. Jullie hopelijk ook. Je handtekening zetten – desnoods anoniem – kan op de website Petities.nl. Klik op onderstaande foto en je komt vanzelf op de goede pagina terecht:

jvl

 

(advertenties)