(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

ROLLING STONED TOP 50 #1  Er kan er natuurlijk maar 1 de nummer 1 zijn en die eer gaat naar de ‘wietschuur van Europa’, ofwel Brabant. Er valt altijd wel veel nieuws weg te halen, maar het populairste artikel in heel 2015 (volgens Google analytics) is van bijzondere aard. Een bijzonder getalenteerde wietkweker in Eindhoven presteerde het namelijk om met heel weinig planten een enorme, lucratieve oogst te behalen. En dat zegt hij niet zelf en wij verzinnen het ook niet… het is de politie die dit staaltje vakmanschap wereldkundig maakte 🙂

TOP502015-1

Ze zullen Brabant toch niet zomaar ‘wietschuur van Europa’ noemen? En inderdaad, maandag werd er stellig en overtuigend bewijs gevonden door de politie in Eindhoven. Een wietplantage met slechts 12 planten, die echter goed waren voor 150.000 euro aan wietoogst!

‘Voor tonnen aan henneptoppen in beslag genomen’, meldt de politie zelf trots op haar website. Nou zegt die kop natuurlijk nog niet alles, maar het wordt direct een stuk interessanter wanneer je verneemt dat die tonnen opgebracht zijn door een wietkwekerij met zeggen en schrijven 12 planten!

Superwietplanten

b-1

Artist impression van de Brabantse superwietkweker

Jawel, superplanten dus en misschien ook wel grootgebracht onder superlampen van de plaatselijke Philips, wie zal het zeggen? Feit is dat er aan de Garonnelaan in Eindhoven met verstand van zaken gekweekt werd. We citeren onze geüniformeerde vrienden even: “De recherche trof een professionele hennepkwekerij aan met totaal weliswaar slechts 12 planten, echter van een kennelijk uitzonderlijk formaat en kwaliteit met een totaal gewicht van bijna 22 kilo. In een andere kamer in het huis was een professionele verwerkingsruimte ingericht, waar de henneptoppen konden worden geknipt, gedroogd en verpakt. Daar trof de politie nog eens ongeveer 15 kilo kant-en-klaar voor de handel verpakte toppen aan. De geschatte straatwaarde van de aangetroffen toppen wordt geschat op ongeveer € 150.000,-. ”

Familiedrama

Juist ja. De grote baas, een man van 52 uit Best werd in de boeien geslagen, samen met een 37-jarige vrouw zonder vaste woonplaats. Daar bleef het niet bij, want de bust ontwikkelde zich tot een heus familiedrama: in Helmond werd de zoon van de man in de kraag gevat. Die woonde daar samen met zijn moeder en dus de ex-vrouw van zijn vader. Die had de ellende niet thuis afgewacht, maar kon wel op ’t nippertje worden aangehouden op Eindhoven Airport. In hun huis werd een beetje xtc en nog wat meer wiet gevonden.

Financieel staartje

“Specialisten van de financiële recherche berekenen wat de verdachten door hun criminele activiteiten mogelijk hebben verdiend zodat dit later in het strafproces kan worden terug gevorderd”, meldt de politie tot slot. En dat is pas echt spooky, want met dit soort superplanten en topkwaliteit (prijzen) kan die rekening wel eens heel erg hoog uitvallen…

 

(advertenties)