(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Er komen steeds meer led kweeklampen op de markt die ook steeds beter presteren. Ze zijn ontzettend populair onder mensen die voor hun hobby binnen een paar planten willen kweken. Nieuw op de Nederlandse markt zijn de prachtig afgewerkte lampen van KIND LED Grow Lights uit Amerika.

In Amerika doen deze KIND led lampen het goed. Niet zo gek want Amerika blijft toch nog altijd het land waar de hobbykweker graag discreet kweekt, ondanks de legalisatiegolf van met name medicinale wiet. Maar de KIND led lampen zijn niet even snel ontwikkeld om in te haken op de grote vraag naar led kweeklampen, er zit jarenlang onderzoek en testen in de lampen. Reden voor bestgrowproducts.com om de lampen naar Nederland te halen.

Krachtige 3 en 5 Watt diodes

Alle lampen uit de K3 serie van KIND bevatten krachtige 3 Watt diodes met een gepatenteerd en geïntensiveerd spectrum. Deze diodes geven een intens en efficiënt licht, terwijl ze een minimale warmte afgeven zodat er minder lucht afgezogen hoeft te worden en je dus stiller kunt kweken. De meeste andere led kweeklampen bevatten diodes met een lager Wattage en minder stuurstroom die zich daardoor niet met de KIND leds kunnen meten. De lampen uit de K5 serie van KIND hebben zelfs 5 Watt diodes en ingebouwde timerfuncties waarmee je een zonsopkomst en ondergang kunt nabootsen.

Lichtspectrum en dieptestraling

In tegenstelling tot veel andere led lampen belichten de KIND leds planten met het volledige 12-band lichtspectrum. Dit zorgt voor een perfecte ontwikkeling van de plant, zowel tijdens de groei als de bloeifase. De uitstekende dieptestraling die deze ledlamp heeft is ook een groot voordeel. De slechte dieptestraling was iets dat voorheen als een groot nadeel van energiezuinige kweeklampen werd gezien. Maar daar heb je met deze leds geen last meer van. De lampen hebben naast de 3 Watt diodes namelijk ook meerdere zogenaamde secondary optical lenzen die ervoor zorgen dat het licht tot 200% dieper in het bladerdek van de planten doordringt.

CA

Volgens de producent ga je met een KIND led kweeklamp gegarandeerd je eigen records breken, zowel qua hoeveelheid als qua kwaliteit. En dit doe je met een lamp die stiller, koeler en efficiënter is dan elke andere lamp op de markt.

KIND led vs. HPS

De KIND led lampen produceren per Watt ongeveer twee keer zoveel opbrengst. Test kwekers rapporteerden daarnaast een hogere productie en kwaliteit van hars, minder strek en compactere toppen. De geringe warmteproductie kan hier wellicht een rol bij spelen. THC is een vluchtige stof die gewoon kan verdampen, een van de redenen waardoor wiet in het donker moet drogen en zeker niet in zonlicht.

Bestgrowproducts.com heeft momenteel 5 verschillende led kweeklampen van KIND in het assortiment, een 22o, 270, 320, 430 en 650 Watt versie. Prijzen variëren van 499 tot 1299 euro.

(advertentie)