(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

“Ein dicker Fisch” noemen de Duitse media het, de partij wiet die een automobilist op de vlucht voor de politie achterliet in zijn voiture, vlakbij de Nederlandse grens. En een vette vis mag je 32 kilo cannabis met een handelswaarde van 320.000 gerust noemen!

Smokkelweggetje

d-1

Politiefoto van de nederwiet die de eindbestemming nooit zou halen…

Even terug naar afgelopen weekend, de nacht van vrijdag op zaterdag om precies te zijn. Via een landweggetje rijdt onze wiethandelaar met een Mercedes vanuit Nederland de Duitse grens over nabij Wymeer. Maar hoewel het vijf uur ’s ochtends is zijn de Duitse politiemensen klaarwakker. Ze geven de automobilist een stopteken, maar dat wordt beantwoord met vol gas geven en ervandoor scheuren!

Te voet vluchten

Heel lang gaat dit niet goed en de Mercedes-coureur crasht in een bocht en parkeert de auto in een greppel. Hij zet zijn ontsnappingspoging te voet voort, en met succes want hij weet uiteindelijk uit handen van de Duitse autoriteiten te blijven.

Minder succesvol is natuurlijk zijn vermetele poging om wiet uit Nederland in die Heimat te brengen. In de achterbak van zijn auto – met valse kentekens overigens – vindt de politie meerdere tassen gevuld met cannabis, 32 kilogram in totaal.

Dikke vis

“Solche dicken Fische haben wir selten”, luidt dan ook het droge commentaar van de politiewoordvoerder van Landkreis Leer.

Tja… de vis hebben ze dan wel, de vogel is toch mooi gevlogen 😉

[openingsbeeld: Toby Bridson/Shutterstock]
(advertenties)