(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wie zegt dat wietkwekers niks om het milieu geven en altijd stroom jatten? In Zandvoort is dinsdag een wietplantage ontdekt die met recht groen genoemd mag worden, want de benodigde stroom werd niet afgetapt maar kwam netjes van zonnepanelen!

Primeur voor wietland

shutterstock_106995014

Op zich een prima idee: laat de zon de lampen van stroom voorzien, das goed voor het milieu [foto: Vaclav Volrab/Shutterstock]

RollingStoned schrijft dagelijks over het wel en wee van wietkwekend Nederland en België. Maar voor zover wij kunnen nagaan is het toch voor het eerst dat er sprake is van een cannabisplantage die zijn stroom via uiterst milieuvriendelijke zonne-energie verbruikt. Jammer alleen, dat ie is opgerold door de politie.

Dinsdag, Patrijzenstraat in Zandvoort. De politie komt op een of andere manier in een pand aldaar terecht en zal toch wel even verbaasd hebben opgekeken toen bleek dat er een wietkwekerij op zonne-energie draaide. Nou is het al pech dat de popo zo’n voorbeeldkwekerij meent te moeten ontmantelen, maar bijzonder spijtig is dat de partij zonnewiet oogstklaar was!

Knippen al begonnen

De aanwezige 63-jarige bewoner en een 47-jarige man uit Haarlem waren net bezig met knippen, toen de dienders het milieuvriendelijke cannabisfeestje kwamen verpesten. En dat betekende het onverbiddelijke einde van 45 wietplanten. En van zegge en schrijven 1.016 gram reeds geknipte toppen…

Hoewel er dus voor de afwisseling geen sprake was van stroomdiefstal – hulde daarvoor – is ook de apparatuur in beslag genomen.

[openingsillustratie: julie deshaies/Shutterstock]
(advertenties)