(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De legalisering van cannabis in de Amerikaanse staat Colorado brengt het beste in mensen naar boven. Neem Greg Drinkwater, de man die tijdens een bezoek aan Denver ineens dacht: hé, waarom is er eigenlijk geen Airbnb voor blowers?! Zo gezegd, zo gedaan en daarom is er nu TravelTHC, nadat de naam AirTHC toch net wat te link bleek vanwege copyrights.

Cannabisvriendelijke huizen

Opnieuw een dienst voor cannabisliefhebbers dus in Colorado, de eerste Amerikaanse staat die wiet volledig legaal heeft gemaakt. Maar in de wet staat helaas wel dat consumptie van cannabis alleen is toegestaan in een privéwoning en met toestemming van de eigenaar. Er zijn weliswaar enkele hotels waar ze  vaporizer-kamers aanbieden, maar dat mogen er dan weer nooit meer dan 25% zijn van het totaal aantal kamers.

Maar er zijn altijd creatieve mensen die brood zien in het toenemende cannabistoerisme in staten als Colorado, Washington en sinds kort ook Oregon. Zoals Greg Drinkwater dus die met zijn vrienden in 2013 hard moest puzzelen om een en ander aan elkaar te breien tijdens een bezoekje aan Denver. Nou, dan ga ik het zelf wel doen dacht hij en daarbij nam hij het succesvolle Airbnb – waarbij mensen hun woning kunnen verhuren aan toeristen – als uitgangspunt.

Breed aanbod

blue-sky-exclusives

De topper uit het aanbod is deze ranch in de bergen, kost maar 999 dollar per nacht

Greg noemde zijn dienst eerst brutaalweg AirTHC, maar veranderde dat later toch maar in TravelTHC, wellicht na wat boze brieven van de advocaten van Airbnb. Maar het concept is dus wel precies hetzelfde: mensen kunnen hun huis aanbieden aan vreemden, met dien verstande dat er in dat huis dus volop cannabis gebruikt mag worden en de gasten knetterstoned over het tapijt mogen rollen!

Huiseigenaren in Colorado en andere bevrijdde wietstaten in de VS die pro-wiet zijn kunnen voor 199 dollar per jaar hun accommodatie inschrijven op de website. Inmiddels staan er al honderden locaties op, die variëren van een simpele kamer in een woning in Denver voor 80 dollar per dag tot een super-de-luxe Blue Sky Ranch in Black Hawk voor een miezerige 999 dollar per overnachting!

Geen verkoop

Nu mogen natuurlijk alleen officiële wietwinkels met een licentie cannabis verkopen, maar nergens staat er in de wet dat de huiseigenaren hun wiet niet mogen delen met gasten. Zo zetten sommige verhuurders een smakelijk extra-speciaal bananenbrood op tafel wanneer er logees langskomen. En wat ook veel gebeurt is dat de cannabistoeristen veel te veel wiet, concentraten of edibles  inkopen om zelf op te maken tijdens hun verblijf. En hoewel legaal in Colorado is het meenemen van cannabis de staat uit verboden op het vliegveld van Denver. En dus laten ze het gewoon achter voor de volgende gasten! Cannabis is all about sharing, nietwaar 😉

Wel cannabis delen

Mag dat zomaar, vraag je? Nou, volgens de deskundigen wel. De (meeste) prijzen van accommodaties op TravelTHC zijn bescheiden, ook al wordt de wiet meegerekend in de transactie. “Dus ze kunnen moeilijk beschuldigd worden van het verkopen van een package deal”, zegt de redacteur van The Cannabist website in Colorado. Bovendien is het delen van maximaal 1 ounce (28 gram) cannabis met een andere volwassen persoon legaal. En omdat het privépersonen zijn in privéwoningen die ‘delen’ is dit dus ook legaal.

Ja mensen, kom daar maar eens om in ons kikkerlandje…

Ook een tripje boeken naar de VS en logeren in het huis van een cannabisvriend? Klik dan HIEROP voor meer informatie

 

(advertenties)