(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar Friesland want daar gebeuren rare dingen in het holst van de nacht. Neem Leeuwarden, hoofdstad van die provincie. Daar was een automobilist niet helemaal bij de les, met voor hem persoonlijk en voor zijn voorraad hasj nogal vervelende gevolgen…

Auto in de puin

Centrum Leeuwarden, in de nacht van maandag op dinsdag. Op een of andere manier presteert een 30-jarige inwoner van de Elfstedentocht-stad het om zijn auto finaal in de prak te crashen. Helemaal onopgemerkt ging dat niet, want ook in Leeuwarden zijn ’s nachts mensen op straat en die zagen de bestuurder er als de spreekwoordelijke haas vandoor gaan, te voet uiteraard. Iemand kon het niet laten de politie te bellen en die rukte uit naar de plek van het autowrak op de Nieuweburen.

Te voet op de vlucht

hasj

De achtergelaten hasj van de wildebras [foto: politie Leeuwarden]

De automobilist was natuurlijk in geen steegje of parkje meer te bekennen. Maar – en nu wordt het echt raar – er kwam wel een andere man aangelopen die doodleuk tegen de agenten vertelde dat hij het was die de auto had bestuurd! De stomverbaasde politiemensen dachten de zaak dus rond te hebben, totdat ze eens de schoenafdruk van deze man vergeleken met de sporen rond de gecrashte auto. Die bleken dus totaal niet hetzelfde te zijn!

Op die fiets…

Nou ja, even later ontdekten ze toch wie de echte bestuurder was geweest (kenteken gecheckt nemen we aan) en aldus togen de blauwhemden naar de woning van de 30-jarige Ljouwert. Met behalve een verdenking van ervandoor gaan na een ongeluk ook een foutje tegen de Opiumwet in de bagage. Want in de achtergelaten auto bleek namelijk dik 1,2 hasj te liggen, netjes versneden in 12 plakken!

Maar onze gevluchte wietboer was nog steeds niet van plan zich te laten pakken. Toen de popo bij zijn huis aankwam, sprong de man op zijn fiets en wilde ervandoor trappen. Dat mislukte faliekant, wat de knakker later op het politiebureau ook nog op een bloedproef kwam te staan, omdat men vermoedde dat hij ‘onder invloed van alcohol of drugs’ was.

Daarna werd ie gearresteerd en zijn handelsvoorraad hasj is hij definitief kwijt…

[openingsillustratie: anton_novik/Shutterstock]
(advertenties)