(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Elke dag worden wietkwekers of handelaren door de politie beroofd van planten of cannabis. Soms kunnen ze daar weinig aan doen, wat dan wel weer munitie oplevert voor de eeuwig lopende RollingStoned wietpechvogels serie. Maar kom aan, misschien hebben anderen er een goede waarschuwing aan…

Wietpechvogel 1 – stekjes

Het zijn er gelijk maar drie, mannen in dit geval. Zij reden nietsvermoedend op de A2 nabij het Limburgse Maasbracht. En wat wil het ongeluk? Net op dat moment die donderdagmiddag besluit de politie eens een ‘routinecontrole’ te gaan houden.

Domme pech, het kan iedereen overkomen... [illustrtaie:

Domme pech, het kan iedereen overkomen… [illustratie: zooco/Shutterstock]

Dat mag je gerust pech noemen, want de 27-jarige man uit Mijdrecht, de 26-jarige man uit Nieuwegein en een 20-jarige met ‘onbekend adres’ hadden zo ver van huis wel wat te verbergen. om precies te zijn 350 wietstekjes in 2 tassen plus wat lampen die niets met de decoratie van een huiskamer van doen hebben. Ze zijn daarom ook gearresteerd.

Wietpechvogel 2 – wiet

Maar het kan ook misgaan als je je per fiets door het landschap voortbeweegt. Vraag dat maar aan een 27-jarige man uit Weert, eveneens in Limburg. Blijkbaar heeft de politie daar alle tijd om zich alleen met het verkeer bezig te houden, want ook deze cannabisliefhebber werd zodoende kalt gestellt afgelopen week.

Hij maakte namelijk een verkeersovertreding op de Parklaan, waarbij de politie helaas geen details prijsgeeft (geen achterlicht, bejaarde scootmobiel afsnijden, met losse handen trappen?!) Wel zeker is dat de beste kerel fietste met 2 kilo wiet. Die is hij nu kwijt en ook hij is gearresteerd wegens overtreding van de Opiumwet.

Wietpechvogel 3 – kwekerij

Helemaal compleet door het noodlot genaaid is een 38-jarige man uit Groningen, die echter in Arnhem resideert. En wel aan de Vrij Nederlandstraat, wat toch een en ander belooft. Maar iemand had de politie gebeld met de mededeling dat er in het huis werd ingebroken, dus algauw stonden de dienders op de stoep aldaar.

En inderdaad bleken er sporen van inbraak, dus dat klopte. Minder leuk is dat de agenten tijdens hun onderzoek de slaapkamer niet oversloegen en laat daar nu net een wietplantage zijn opgetuigd met 128 planten. Toen de Groninger zich later in het huis meldde is ie uiteraard aangehouden, terwijl zijn kwekerij ‘ontmanteld en vernietigd is’.

[openingsfoto: Mukhina Viktoriia/Shutterstock]
(advertenties)