(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Deze opmerkelijke voorspelling is van oud-president Vincente Fox, die in Mexico de baas was tussen 2000 en 2006. Nog steeds is hij een invloedrijk man in het land en volgens hem volgt na de aanstaande legalisering van cannabis binnen vijf tot tien jaar ook het vrijgeven van cocaïne, heroïne en crystal meth!

Vonnis hooggerechtshof

Vincente Fox, lid van de conservatieve Nationale Actie Partij (PAN), komt tot zijn opvallende voorspelling na de uitspraak van het hooggerechtshof onlangs dat iemand het recht heeft om voor persoonlijk gebruik wiet te kweken en consumeren. Zie daarvoor ons bericht ‘Legale wiet Mexico is dichtbij‘ van 5 november. Volgens Fox kan het niet anders dat dit ‘recht op persoonlijke vrijheid’ dan ook gaat gelden voor alle andere nu nog illegale drugs.

Cannabis bijt spits af

shutterstock_304726664

De wereld begint er steeds vrolijker uit te zien wat legalisering van cannabis betreft… [illustratie: microvector/Shutterstock]

“Ik denk dat marihuana een eerste stap is”, zegt de oud-president tegen het Britse dagblad The Guardian. “Legalisering is nu onomkeerbaar.” Fox was president van 2000 tot 2006 in het door drugsgeweld geteisterde Mexico en wierp zich na zijn ambtstermijn op als pleitbezorger van legalisering. Nu de rechter heeft bepaald dat het ongrondwettelijk is om wiet te verbieden is de beer los hoopt hij. “De andere drugs zullen een langere periode nodig hebben, zeg vijf tot tien jaar.”

Al in 2013 zei de machtige politicus dat hij verwachtte dat cannabis legaal zou zijn voor het einde van de ambtstermijn van zijn opvolger en huidige president Peña Nieto, die overigens lid is van een andere politieke partij, de Institutionele revolutionaire Partij (PRI) die Mexico meestal regeert. Fox steunde Nieto zelfs bij diens herverkiezing in 2012, dus wellicht krijgt hij gelijk met zijn toenmalige voorspelling aangezien Nieto nog tot 2018 president is.

Landbouwbedrijven in wiethandel

Fox, een rijke zakenman ook, zegt dat hij persoonlijk geen plannen heeft om in de legale wietbusiness te stappen. Maar hij denkt dat de grote landbouwbedrijven er wel instappen wanneer legalisering van cannabis een feit is. “Wanneer ze het zo gaan reguleren dat je kan produceren voor de export zullen de grote jongens er bovenop springen.” Fox denkt zelfs aan een internationaal vrijhandelsverdrag als het huidige Nafta wanneer zowel de Verenigde Staten, Canada en Mexico legale wiet kennen.

Kijk, dat zijn nog eens uitspraken die de cannabisburger moed geven 🙂

 

(advertentie)