(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel Nederlanders en Belgen (terecht) flink klagen over het cannabisbeleid in de Lage Landen zijn er plekken op de wereld waar je het roken van een joint beter vergeet. Waar je zonder pardon voor 1 gram jaren achter de tralies vliegt of anders toch pardoes het land wordt uitgeflikkerd. Zes verschrikkelijke blowersbestemmingen coming up!

1. Indonesië

shutterstock_193747988

Leuke mensen hoor die Arabieren maar op blowers zijn ze minder gesteld [illustratie: Sungchul77]

Hoewel een schitterend land met al die eilanden, snorkelparadijsjes en prachtige kusten is het toch niet de gedroomde plek om bij zonsondergang eens een lekkere toeter op te steken. Want als in dit land gepakt wordt met wiet of hasj – en de hoeveelheid doet er niet eens toe – dan mag je je verheugen op een gevangenisstraf van minimaal 4 jaar!

En wanneer je het onzalige plan hebt om cannabis te smokkelen en dat loopt mis, dan bedraagt de celstraf tussen de 5 en 15 jaar. Zelfs het in het openbaar lullen over wiet is al riskant. Er zijn namelijk genoeg Indonesiërs die je dan gaan chanteren door te dreigen met de politie, en daar kom je dan alleen vanaf door ze geld te geven…

2. Verenigde Arabische Emiraten

In de woestijn schijnt de zon weliswaar meer dan voldoende, maar toch niet bepaald op de hoofden van blowers. Dit islamitisch land heeft een zeer strenge drugswet en gepakt worden met welke hoeveelheid cannabis levert je hier ook een gevangenisstraf van (verplicht!) minimaal 4 jaar op. De politie heeft er bovendien het recht om jou altijd en overal te controleren op de aanwezigheid van THC in je lichaam en als ze dat vinden zijn ze dus niet blij.

En ondanks dat Dubai een populair shopping en vakantieoord is voor westerlingen, wordt de hoofdstad algemeen als een politiestaat beschouwd, met een keihard zero-tolerance beleid ten aanzien van drugsgebruik. Het is er dan ook sowieso verschrikkelijk lastig om wiet te scoren als je dat al zou willen met de zware sancties die je te wachten staan als je gesnaaid wordt…

3. Zuid-Korea

shutterstock_335501048

Zuid-Korea lijkt wel 1 groot pretpark maar van geestverruimende pleziertjes moeten ze niks hebben [foto: topnatthapon / Shutterstock.com]

Commercieel als de neten en land van karaoke, maar niet erg liberaal als het om ons plantje gaat. Wiet is illegaal in iedere hoeveelheid. En het verschrikkelijke hier is dat je niet eens cannabis op  zak hoeft te hebben om toch een draai om je oren te krijgen! De politie staat er om bekend dat ze nachtclubs binnenvallen en ter plekke haar- en urinetests afnemen bij de bezoekers. Wanneer je positief scoort op THC wacht je in het ergste geval een gevangenisstraf van 5 jaar.

Cannabis is volkomen taboe in Zuid-Korea en zelfs het praten erover met een local  zal waarschijnlijk leiden tot een telefoontje naar de politie. En bedenk dat het land over een gigantische politiemacht beschikt die niets liever doet dan patrouilleren door parken en buurten en alles ertussenin…

4. Iran

In het land van de meesterlijke dichters en hardcore ayatollahs worden drugsmokkelaars op bijna dagelijkse basis van hun hoofd ontdaan. Meer dan tienduizend mensen zijn er zo de afgelopen decennia gestorven, dus ga in godsnaam niet lopen kloten met wiet hier.

Voorbeeld? Wanneer je gepakt wordt met 1 gram wiet, zou je zeggen dat het geen halszaak is. Maar hoewel je hals in dat geval wel gespaard wordt, kan je toch een lijfelijke straf tegemoet zien, tot aan 70 stokslagen aan toe!

Dat gezegd hebbende, is er de laatste tijd sprake van een iets verlichter vervolgingsbeleid ten aanzien van kleine drugsovertredingen. Zolang je je niet als een idiote stoner gedraagt en toerist bent, knijpt de politie steeds vaker een oogje toe. Uiteraard pas nadat je een pak dollars hebt afgetikt aan oom agent, dus het blijft af te raden dat blowen in Iran.

5. Japan

shutterstock_95876392

Japan, geen fijn land voor blowers [illustratie: Marzolino/Shutterstock]

In dit gadget- en sushiparadijs houden ze ook niet bepaald van ons soort mensen. Iedere vorm van drugs is taboe in het Aziatische eilandenrijk en wordt streng afgekeurd door de locals bovendien. Mocht je hardleers zijn en in de kladden gegrepen worden met wiet aan boord, dan kan je de komende vijf jaar van je leven vaarwel kussen. En gevangen zitten in Japan is niet televisie kijken en pingpongen, maar betekent harde fysieke (dwang)arbeid.

Enig lichtpuntje onder de rijzende zon is dat mensen die voor de eerste keer betrapt worden met softdrugs zelden de cel in vliegen. Maar je wordt dan wel gegarandeerd gedeporteerd en gevraagd – lees; verordend – om nooit meer terug te komen…

6. Saoedi-Arabië

Wat een lekker land is dit toch ook hè (not). Sponsoren terreurbewegingen als IS, verbieden vrouwen om auto te rijden en hakken de handen van dieven af. Maar ja, die olie. Ook tegenover drugs zijn ze niet mals. Gebruikers worden op het marktplein in het openbaar afgeranseld, smokkelaars meestal onthoofd.

Nou is cannabis er zo goed als onmogelijk te verkrijgen, dus niet blowen wordt zo wat gemakkelijker. Maar laat vooral je stash thuis want als ze je pakken voor alleen maar het roken van een joint vlieg je minstens zes maanden de bak in. Buitenlanders worden daarna steevast en voorgoed het land uitgezet.

[openingsillustratie: Incredible_movements/Shutterstock]
(advertentie)