(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

On demand taxiservice Uber – ook bekend in Nederland – heeft in wietparadijs Colorado een deal gemaakt met een marijuana dispensary en de website Weedmaps, om te voorkomen dat blowers apestoned gaan autorijden. En voor elke stoner die Uber inschakelt doneert het vervoersbedrijf 5 dollar aan onderzoek naar multiple sclerose!

Rolling-Stoned-Colorado-Marijuana-DUI-Rules-BLOG-placement-626x493Dat het handige jongens zijn die achter de app Uber zitten, is wel bekend. Met hun taxiservice kan je simpelweg via je mobieltje de dichtstbijzijnde Uber-chauffeur bestellen en dat kost je dan ongeveer de helft van wat een ‘normale’ taxi kost. Ze spelen nu ook slim in op de legalisering van cannabis in Denver, hoofdstad van Colorado. Taxiservice Uber is daar namelijk een partnerschap aangegaan met de bekende  marijuana dispensary  (wietwinkel) The Clinic en met de populaire website Weedmaps, waarop je kunt zien waar je in Amerika moet zijn voor je medicinale wietje of (in Washington en Colorado) voor je funwietje.

Uber steunt onderzoek naar multiple sclerose

Met de speciaal op cannabisgebruikers gerichte service willen de initiatiefnemers voorkomen dat blowers stoned gaan autorijden, iets dat streng verboden is in de VS en waarop zware straffen kunnen staan. Een stoner die iets te diep in de bong gekeken heeft of net een wietbrownie teveel naar binnen heeft gemikt, kan de code ‘clinicms’ gebruiken als ie via zijn smartphone Uber inschakelt. En het mooiste van alles is dat Uber in dat geval 5 dollar overmaakt per blowersrit naar organisaties die zich bezighouden met wetenschappelijk onderzoek naar multiple sclerose!

Ideetje voor Uber in Amsterdam ook wellicht, met al die stonede toeristen die uit de coffeeshops strompelen en dan over de trambaan naar hun backpackershotel kuieren..?

(advertenties)