(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als er iets is waar de politie goed in is, is het wel coffeeshopje pesten. Terwijl ze gewoon weten dat coffeeshops nu eenmaal enige voorraad moeten hebben, simpelweg om te kunnen bestaan, blijven ze daarnaar zoeken. Zo ook in Den Bosch, waar twee coffeeshopexploitanten nu vastzitten vanwege hun stash.

Je zou zeggen, ga toch eens echte criminelen vangen, maar nee hoor. Dienders hielden de coffeeshop in de Bossche Hinthamerstraat liever in het vizier. Een paar weken geleden werden door het speurwerk dus twee mannen van 43 en 47 in de kraag gevat met tientallen kilo’s softdrugs die vermoedelijk bestemd waren voor de coffeeshop. Soit!

hhstr

De gezellige Hinthamerstraat in Den Bosch

Vast voor onderzoek

En dan begint het verdere geldverspillende werk natuurlijk, want bij deze aanhoudingen blijft het niet. De twee eigenaressen van de coffeeshop waar de wiet en hasj vermoedelijk voor bestemd was zitten nu dus vast voor verder onderzoek.

De 43-jarige man had trouwens 670 gram wiet en ongeveer 850 gram hasj in zijn auto en de 47-jarige man had 28 kilo wiettoppen en 17 kilo aan hasj. Dat is natuurlijk ook veel te veel, maar je moet als coffeeshophouder ook wel, het is niet zo dat je even gemakkelijk 500 gram wiet kunt bestellen wanneer je dat nodig hebt. Het wordt hoog tijd dat de achterdeur eens fatsoenlijk gereguleerd wordt.

Pesten

Dit is eigenlijk gewoon een vorm van pesten, en anders is het enorme verspilling van geld en politie mankracht. 500 Gram als toegestane maximumvoorraad wiet is in veel shops gewoon niet genoeg. Die coffeeshop in Den Bosch ligt in de binnenstad en verkoopt misschien wel 500 gram in een middag! En dat moet toch ergens vandaan komen, of niet dan?

(advertenties)