(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Goed nieuws! Door niet-Nederlanders weer in de Eindhovense coffeeshops toe te laten heeft burgemeester van Gijzel niet alleen veel toeristen en coffeeshopeigenaars blij gemaakt, maar ook straatdealers buiten spel gezet. De drugsrunners zijn gelijk met het ingezetenencriterium uit de stad vertrokken.

Het is het ultieme bewijs dat het zogeheten I-criterium alleen maar voor overlast zorgt. Volgens een aantal coffeeshopmedewerkers en ondernemers uit het centrum van Eindhoven, hebben de drugsrunners hun handeltje nu namelijk al opgegeven. En dat terwijl Eindhoven pas vorige week woensdag ophield met de handhaving van de gehate wietpas.

1024px-Amsterdam_rainbow_coffeeshop

Vanaf nu gewoon lekker blowen in Eindhoven zonder lastig gevallen te worden door vervelende drugsrunners

Toeristen met rust

Natuurlijk vinden straatdealers zo weer een nieuwe bron van (illegale) inkomsten maar de toeristen in Eindhoven laten ze voorlopig weer met rust. Afgelopen woensdag 15 juli begon in Eindhoven een proefperiode waarbij mensen zonder de Nederlandse nationaliteit en zonder speciale toestemming van de gemeente weer wiet en hasj mogen halen bij de coffeeshops aldaar. Sinds mei van 2012 waren de toeristen niet meer welkom in de gekste stad van ons land, maar nu gelukkig dus weer wel.

Groot succes

Hoewel het probleem met drugsrunners ouder is dan de wietpas en de spreekwoordelijke weg naar Rome, kan niemand zeggen dat de nieuwe maatregel van de gemeente Eindhoven niet succesvol is. Natuurlijk zullen een aantal Nederlandse politici voorlopig met hun kop in Ivo’s rookgordijn blijven hangen, maar in Eindhoven weten ze nu wel beter in ieder geval, laten we hopen dat de wietpas er hierdoor ook nooit meer terug hoeft te keren.

(advertentie)