(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

10.000 Mediwietpatiënten, hypermoderne onderzoekscentra en ’s werelds meest vooraanstaande experts op cannabisgebied, moeten we nog maar over Israël vertellen? Helaas is recreatieve wiet er alleen nog illegaal, maar daar komt misschien verandering in met de campagne van de partij Ale Yarok

vijf en tien wiet sjekel

Dat zijn nog eens vette flappen!

De partij, wiens naam in het Hebreeuws ‘groen blad’ betekent, is de voornaamste promotor van volledige legalisering van cannabis. Dus ook voor funwiet. Ze hebben echter helaas nog geen zetels in het Israëlische parlement. Een obstakel dat de partij met een Kickstarter campagne probeert op te lossen. De creatieve campagne moet de nodige financiële steun opleveren en mensen bewust maken van de noodzaak voor legale wiet.

Groen geld

Gisteren ging de campagne viral op Reddit. Wat hebben ze bedacht? Aan de biljetten van de sjekel, de nationale munteenheid, is een wietdesign gegeven. Deze kunnen worden gekocht op internet en worden ingeruild voor legale (medicinale) wiet.

Mét succes! Op dit moment hebben ze ruim 100.000 euro opgehaald, waarmee ze hun doel van 85.000 euro ruimschoots hebben gehaald. Die hoeveelheid geld zou de partij toegang tot het parlement moeten verschaffen zodat ze hun zegje over legalisering en regulering kunnen doen.

Vrede door wiet

In Tel-Aviv zijn genoeg posters en bordjes die erop wijzen dat de Israëliërs in de grote steden tolerant zijn tegenover cannabis. Elke zomer is er een mars en zijn er bijeenkomsten voor activisten. Gezien de altijd al gespannen politieke situatie in Israël en het Midden-Oosten, zou legalisatie de volgende stap naar vrede kunnen zijn…

(advertenties)