(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het werd onderhand de hoogste tijd, want tot onze eigen verbazing hadden we nog nooit eerder de tijd genomen om de klassieker Northern Lights tot Bud Babe te bombarderen. Een schande, al zeggen we het zelf, want Northern Lights staat op een eenzame hoogte wanneer het gaat over legendarische wietsoorten.

Je kunt niet om Northern Lights heen. Punt. Iedereen die wel eens een jointje rookt komt vroeg of laat in aanraking met deze wietsoort, of een van haar nakomelingen. Ze is een van die soorten die de cannabiscultuur werkelijk hebben beïnvloed. De soort is een snelbloeiende sterke indica die in de jaren ’80 ontstaan is en geliefd is om haar plakkerige toppen die altijd vol zitten met vele glinsterende harskristallen.

Volgens de overleveringen is Northern Lights voor het eerst ontsproten in de buurt van Seattle in Amerika en vervolgens na 1985 in Nederland, bij Sensi Seeds terecht gekomen. Waar je haar tot op de dag van vandaag nog steeds als zaadje kunt verkrijgen. Ze stamt af van Afghaanse landrassen en is de basis van vele bijzondere hybriden zoals bijvoorbeeld Sour Diesel en Super Silver Haze.

Northern Lights is indringend en zoet, en heeft een pittig karakter door haar met thc overladen toppen. Je voelt het effect van Northern Lights goed in het lichaam, je spieren ontspannen en in je hoofd ontstaat een euforisch en dromerig gevoel. Het is een goede pijnstiller en werkt ook prima tegen slapeloosheid, door haar relaxte effect is ze ook goed tegen depressie en stress, een echte indica.

Van de drie oorspronkelijke Northern Lights fenotypen heeft Sensi Seeds door selectie en terugkruisen deze Bud Babe gecreëerd om binnen zo’n goed mogelijke prestatie neer te kunnen zetten. Ze bloeit zogezegd kort, produceert veel compacte toppen en is bij het kweken mild van geur, maar bij het roken des te aromatischer.

Soort: 90% indica

Ouders: Afghaanse landrassen

Bloei: 45 – 50 dagen

Geslacht: regulier en gefeminiseerd

Hoogte/structuur: compacte plant

Zadenbedrijf: Sensi Seeds

(advertenties)