(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In het Afrikaanse Congo komen oorspronkelijk de heerlijkste sativa’s voor. Planten die door ontbossing soms helaas bijna uitgestorven raken en die de basis vormen voor een handjevol sativa dominante hybride wietsoorten waar deze Congo van het Spaanse ACE Seeds er een van is.

A.C.E. Seeds is een zadenbedrijf dat graag met inheemse cannabisrassen werkt en deze ook graag wil behouden. Voor Congo mixten ze bijvoorbeeld de zeer zeldzame Bangi Congo, met Congo #3. Bangi Congo is een snelbloeiende compacte en bijna uitgestorven Afrikaanse sativa. Congo #3 is een andere Congolese sativa die een sterk energiek effect geeft. Om de hybride qua bloeitijd en planthoogte wat handelbaarder te maken bevat de F5 hybride naast de inheemse sativa’s daarnaast ook een vleug – nou ja, maar liefst 25% – Chitral indica uit Pakistan.

De genetische mix van de twee Congolese soorten met de Pakistaan levert een sterke plant op die gemiddeld hoog wordt en een typische sativa structuur heeft. In de warmere klimaten kun je haar zowel binnen als buiten kweken maar bij ons in de lage landen kun je de soort beter alleen binnen kweken.

Congo’s smaak is uniek en exclusief te noemen, met aroma’s van wilde aardbeien en bloemblaadjes, erg zoet. Het effect is gemiddeld sterk en lekker energetisch en trippy tegelijk. Het geeft een open mind en is prima te gebruiken bij creatieve taken en activiteiten. Een goede wietsoort voor overdag, geen slaapmutsje.

Soort: sativa dominante (75%) F5 hybride

Ouders: Bangi Congo x (Congo #3 x Chitral indica)

Bloeitijd: 9 tot 11 weken

Geslacht: zowel gefeminiseerd als regulier te krijgen

Smaak: zoet met aroma’s van wilde aardbeien en bloemen

Effect: gemiddels sterke energieke psychedelische high

Verkrijgbaar bij: Zamnesia

(advertenties)