(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Oprechte naïviteit of de zoveelste smoes van een betrapte wietkweker? Een 34-jarige Ier dacht naar eigen zeggen in zijn tuinkasje tomatenzaadjes te hebben gezaaid, maar na een tijdje bleken die zaadjes van een heel ander soort plant te zijn….

wietzaadjes

Ter verduidelijking: dit zijn cannabiszaadjes

Daniel Johnson (34), vader van vijf kinderen, woonde in een huurhuis in de stad Kerry. Hij begon in zijn plastic tunnelkas vrolijk zaden in de grond te stoppen die met genoeg water zouden uitgroeien tot kleine tomatenplantjes. Er stond tenslotte al een tomatenplant in de grond…

Toppen in plaats van tomaten

Johnson bleef de plantjes gezellig water geven, maar toen veranderden de tomatenzaden ‘plotseling’ in 19 wietplantjes. Het duurde dan ook niet lang voordat de politie voor de deur stond. Onze Ierse tuinier erkende dat wat de agenten vonden cannabis was, maar bleef bij zijn verhaal dat hij tomaten had verwacht in plaats van THC-toppen.

tomatenzaadjes

En dit zijn tomatenzaadjes. Goed, ze hebben dezelfde kleur, maar je ziet toch wel het verschil?

Maar toen hij zag dat er heel andere blaadjes tevoorschijn kwamen bij het groeien, wist hij uiteindelijk dat er toch echt iets aan de hand was, vertelde Johnson aan de politie.

Amateurtuinier

Volgens rechercheur John Brannon had elke plant een waarde van 800 euro. Ondanks dat Johnson niet meteen naar de politie stapte na zijn ontdekking, zei zijn advocaat tijdens het proces deze week dat er geen sprake was van contact met het criminele circuit. Uiteindelijk is de ‘tomatenkweker’ veroordeeld tot 2 weken cel. “Je hebt vijf kinderen, je moet je hier niet mee bezig houden”, zou de rechter hebben gezegd. Als Johnson echt de waarheid spreekt over die zaadjes, kunnen we concluderen dat hij toch wel een behoorlijk amateuristische tuinier is.

 

 

(advertenties)