(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Mediwiet patiënten in San Francisco roken niet alleen Girl Scout Cookies, maar eten ze ook! In Amerika is het een traditie dat girl scouts (padvindsters) langs de deuren gaan om koekjes te verkopen. Danielle Lei bedacht een heel geniale verkoopstrategie die wiet en koekjes combineert…

Als beginnend ondernemer moet je bedenken waar je zo veel mogelijk van je product kunt verkopen. Dus als je als padvindster zo veel mogelijk koekjes moet verkopen, moet je dan per se van deur tot deur gaan hoppen – hopend dat iemand iets koopt – terwijl je misschien wel je hele voorraad op één plek kunt verpatsen?

danielle lei reddit

Danielle Lei breekt door haar strategische opstelling waarschijnlijk een verkooprecord (Foto: Reddit)

Recordverkoop dankzij stoners

Dat dacht de 13-jarige Danielle Lei dus ook, en ze besloot om haar hele arsenaal heerlijkheden uit te stallen voor wietapotheek Green Cross in San Francisco. Afgelopen zondag verkocht ze in totaal 208 dozen koekjes binnen twee uur! Volgens Danielle zou het zonder hulp van de stoners meer dan vier dagen duren om zo veel dozen kwijt te raken.

Nieuwe markt voor straatverkopers?

Deze week gaat de jonge girl scout terug naar de winkel. Ze hoeft inmiddels nog maar 440 van de totale 1000 dozen te verkopen om haar doelstelling te behalen. Nu vragen wij ons af: waarom zijn er niet meer straatverkopers die het op die manier aanpakken? Waarschijnlijk willen veel ouders van padvindsters in Amerika niet dat hun lieve dochtertjes ook maar een stap in de buurt van een dispensary zetten. Terwijl diezelfde dispensaries juist voor een daling van de criminaliteit in de buurt zorgen. En als er één ding is waar stoners en mediwietpatiënten hun geld aan uitgeven naast wiet, zijn het koekjes…

En in Nederland?

Stel je voor dat er in Nederland een poffertjes-, friet of dönerkraam voor een coffeeshop stond. De eigenaar van die kraam zou geld verdienen als water. Ons advies voor deze kleine ondernemers is dan ook: sleep je kar weg van de (super)markt en stel hem op bij de coffeeshop!

 

(advertenties)