(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ze mogen al niet klagen, de straatdealers in Maastricht, die dankzij de invoering van de wietpas gouden tijden beleven. Sinds gisteren kan de vlag helemaal in top, want toen werd de bekende coffeeshop Mississippi gesloten voor 6 maanden. Omdat een Nederlander die sinds kort net over de grens woont er wat wiet kocht…

De wietpas is een discriminerend gedrocht, daarover bestaan weinig misverstanden. Buitenlanders verbieden om in een coffeeshop wiet te kopen, je moet er maar opkomen (minister Opstelten van Justitie is de naam). Al sinds de officiële invoering op 1 mei 2012 blijkt de wietpas een aanfluiting voor het rechtsgevoel van menige cannabisondernemer. Ga maar na: de pas wordt alleen ingevoerd in de drie zuidelijk provincies en vervolgens blijkt een groot aantal gemeenten in het zuiden ook niet eens te handhaven op dit zogeheten Ingezetenen-criterium. Behalve in Maastricht, daar geven ze vol gas om Opsteltens gedrocht toe te passen, met als gevolg dat de straathandel er welig tiert en menige coffeeshop van ellende de deuren heeft gesloten.

Buitenlandersverbod

def

Een vrij donkere foto van coffeeshop Mississippi, maar het zal er komend halfjaar nog veel donkerder zijn…

Zo niet coffeeshop Mississippi, een bekend fenomeen in de Limburgse hoofdstad. Die probeert ondanks de enorme inkomstenderving vanwege het buitenlandersverbod vol goede moed onder het juk van de wietpas overeind te blijven. Tot dinsdagmiddag 10 februari 2015 dus.

Zes maanden gedwongen sluiting voor coffeeshop Mississippi als gevolg van de verkoop van wiet aan een buitenlander. Dat is het vonnis van de gemeente Maastricht, die direct maar de sloten op de deuren heeft vervangen van de boot aan de Wilhelminakade. Op een briefje dat de ijverige ambtenaren ook hebben achtergelaten voor de vaste klantenkring, staat dat de shop dicht is ‘op grond van artikel 13b, eerste lid, van de Opiumwet’.  In 2013 moest de tent ook al drie maanden gesloten blijven omdat er 1 buitenlander door de strenge controles heen geglipt was…

Buitenlander is een Nederlander…

De nieuwe sluiting is echter bijzonder tragisch, omdat het eigenlijk helemaal geen Belg, Duitser of Fransman betreft maar een Nederlander! Dat beweert Marc Josemans tegenover lokale Limburgse media. Josemans was jarenlang de aanvoerder van de coffeeshopvereniging in Maastricht en is eigenaar van Easy Going (die hij overigens zelf gesloten houdt uit protest tegen de waanzin van de wietpas). Hij weet dat het een vaste klant van Mississippi betreft, die een half jaar gelden naar een Belgische grensgemeente is verhuisd, een Nederbelg dus. “Die informatie heeft hij niet aan de eigenaar of personeel van deze coffeeshop doorgegeven. En jawel hoor. Bij een controle wordt geconstateerd dat hij inmiddels een paar honderd meter over de grens woont en als niet-ingezetene wordt beschouwd.”

Je zou inderdaad om minder het bijltje erbij neer gooien en/of gek worden.

(advertenties)