(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wat is er nou mooier dan een verse zelf gesneden stek? Oké we kunnen wel een paar dingen bedenken, maar een zelf gesneden en succesvol gewortelde stek is gewoon wondermooi! En met een ROOT!T set haal je alles in huis om ze te maken. 

Zelf stekken maken kan je een hoop geld besparen en is leuk om te doen. Als je een beetje slim plant, heb je er geeneens een moederplant voor nodig, maar neem je stekken van de planten die je toch al gaat afbloeien. De ROOT!T complete starterset bevat alles wat je nodig hebt zoals een propagator, stekpluggen, stekkengel een scalpel en de eerste voeding voor je stekjes. De kit bevat daarnaast ook nog een handleiding voor het opkweken van stekken of zaden zodat het eigenlijk niet mis kan gaan.

rootit zaailingDe set bestaat uit:

  • een propagator
  • een stek-tray met 24 stekpluggen
  • ROOT!T First Feedzakje
  • een steriele scalpel
  • ROOT!T Gel4Plugs Rooting Gelzakje
  • handleiding voor het opkweken van stekken of zaden

Navulzak

Bij de set zit een tray met 24 ROOT!T stekpluggen, maar als die op zijn koop je ze gewoon los in een hersluitbare navulzak van 50 stuks bij. Ze zijn geschikt om stekken in te laten wortelen, maar je kunt er ook zaden in laten ontkiemen. De natuurlijke stekpluggen vergroten je slaagkans en stimuleren een krachtige en snelle wortelgroei. Ze zijn zeer eenvoudig in gebruik en gemakkelijk te verpotten want je zet ze gewoon met plug en al over.

rootitzak

De pluggen zijn ontwikkeld met NASA technologie en hebben een uniek dubbel plantgat voor stekken of zaden. Ze bestaan voor 90% uit organische materialen zoals boomschors en veen dat bijeen gehouden wordt met een plantaardige en biologisch afbreekbare polymeren zodat je het plugje na afloop gewoon in de groenbak kan mieteren. De plug voelt aan als een soort spons en is ongelooflijk licht in gewicht. Het materiaal absorbeert vocht ontzettend goed maar behoudt daarbij een perfecte lucht en vochtverhouding.

De dubbele plantgaten maken de pluggen zowel geschikt voor zaden als stekken. Het eerste gat zorgt ervoor dat je zaden altijd op de juiste diepte zitten. Het andere gat is dieper en dunner en daardoor pefect geschikt voor stekjes die daardoor zeer snel zullen wortelen, zeker wanneer je de bijgeleverde ROOT!T stekkengel gebruikt.

De complete ROOT!T starterkit met propagator kost 30 euro en een navulzak met daarin nog eens 50 pluggen kost 15 euro. Beide producten zijn te bestellen op OrganicEarth.eu.

(advertentie)