(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als het gaat om die oh zo handige coffeeshops is er al sinds het prille begin een blinde vlek op de landkaart: de Waddeneilanden! Maar met een beetje mazzel en hulp van een bepaalde gemeente op het vasteland kan dat binnenkort zomaar veranderen… Krijgen de Wadden dan eindelijk hun coffeeshop?

Eilanden zonder coffeeshops

Wie gaat er dan met de onmetelijke eer strijken om als eerste Waddeneiland een heuse coffeeshop binnen de grenzen te vestigen: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog? Dat verklappen we zo meteen, maar dat het na veertig jaar gedogen onderhand eens tijd zal worden moge duidelijk zijn!

Het is niet dat er geen blowers op de Wadden wonen of dat er sprake is van een zeer streng religieus regime, maar feit is dat de tienduizenden eilanders en de vele tienduizenden toeristen er al sinds 1976 bekaaid vanaf komen. Gelukkig maar dat ze het in Den Helder ook allemaal effe niet meer weten…

Cannabis hoort niet in Koningstraat

shutterstock_211385362

Het duurde even – zeg gerust eeuwig – maar heel misschien krijgen de Waddenbewoners nu eindelijk ook een echte coffeeshop… [beeld: J.D.S/Shutterstock]

Watskeburt? In de kop van Noord-Holland, daar waar de veerboot vertrekt naar het grootste Waddeneiland Texel, ligt Den Helder. Ooit vooral bekend vanwege onze marine en bijbehorend hoeren en snoeren in de havens, maar nu hebben we het even over cannabis ja.

De coffeeshops in Den Helder liggen allemaal op de Koningstraat. En dat kan, nee moet anders vindt de gemeente. Op termijn zullen ze daar alle drie moeten verkassen, zo meldde wethouder Lolke Kuipers in een vergadering van de raadscommissie maandagavond. Het vaste voornemen van de politiek in Den Helder is namelijk om van de Koningstraat “een veilig woongebied met hier en daar een kroegje” te maken…

Slechts 2 van de 3 shops mogen blijven

Zo gezegd, zo nog lang niet gedaan. Want wat te doen met de 3 coffeeshops, moeten die ook allemaal (*ahum) mee verhuizen naar de beoogde nieuwe locatie voor vermaak en vertier in de stad: Willemsoord?

Niet als het aan de baas daarvan ligt, ene Hans Broekmeulen. Die wil best de horeca overnemen van de Koningstraat, maar dan toch zeker zonder die vermaledijde coffeeshops. Daar zit men op de oude Rijkswerf niet op te wachten. Maar omdat ook de omwonenden van de huidige shops in een ‘leefbaarheidsonderzoek’ duidelijk hebben gemaakt dat cannabis geen plek heeft op de Koningsstraat, denken de politici in den Helder aan verhuizing van 1 van de 3 shops. Ook vanwege het (*ahum) drugstoerisme waarmee Den Helder kampt.

En de winnaar is…

En nou mag jij drie keer raden waar naartoe, met wie de gemeente zelfs al in gesprek is om een coffeeshop over te nemen? Jazeker, dan kunnen wij noemen een Hollands Kroon (met als kern het onvergetelijke Anna Paulowna) en zelfs het bepaald niet meer naast de deur gelegen Schagen. Maar wij noemen en hopen toch vooral op:

shutterstock_52980853

Dat zou wat zijn hè, als er dan e-i-n-d-e-l-i-j-k na al die jaren een heuse coffeeshop op de Waddeneilanden komt 🙂

[foto verkeersbord: Rob Bouwman/Shutterstock]
(advertenties)