(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De bejaarden van tegenwoordig ook. We vragen ons af wat voor activiteiten het activiteitencentrum in Rotterdam-Lombardijen precies voor haar ouderen organiseerde. Het werd donderdagochtend namelijk dichtgetimmerd na een wiet- en wapenvondst. 

Wellicht kwamen de ouderen in het Rotterdamse activiteitencentrum er niet voor de bingo maar voor wiet! In de kelder van het pand werd vorige week namelijk 50 kilo droge wiet gevonden. Een behoorlijke hoeveelheid. Maar goed, dat begrijpen we wel. Bejaarden zijn vanwege de medicinale werking van wiet de snelst groeiende groep cannabisgenieters. Of de bejaarden in dit geval iets met de vondst te maken hadden weten we echter niet.

weed-dogHondenvoer

Het lijkt een trend te zijn om wiet in zakken dierenvoeding te verstoppen. Zo was er vorige week nog een man uit Maastricht aangehouden bij de Belgische grens met een zakje groen kattenvoer en werden er in juni ook al twee partijtjes geestverruimend hondenvoer gevonden in rotterdam.

En ook de wiet in het activiteitencentrum van ouderen in Rotterdam-Lombardijen zat verpakt in zakken met – jawel – hondenvoer. Wat de ouderen er verder nog voor activiteiten deden weten we niet maar er waren naast de 50 kilo wiet ook nog wapens gevonden in de kelder van het pand. Een automatisch wapen, een pistool en munitie. De eigenaar van het pand, stichting Zorg4elkaaR, heeft nog niet gereageerd op de gebeurtenissen.

Dichtgetimmerd

Hoogst waarschijnlijk hebben de oudjes er helemaal niets mee te maken want er is vooralsnog niemand aangehouden voor de wiet- en wapenvondst. Wel zullen ze de komende drie maanden ergens anders hun zogenaamde wekelijkse “bingo-avondje” moeten organiseren want de politie heeft het pand voor de komende drie maanden gesloten. Locoburgemeester Maarten Struijvenberg heeft het ouderencentrum laten dichttimmeren met stalen golfplaten. En daar zijn de ondernemers van de straat niet echt blij mee, ze vinden dat het de straat een verpauperd uiterlijk geeft en zijn bang dat klanten erdoor wegblijven.

 

 

(advertentie)