(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In Nederland, ooit gidsland op cannabisgebied, zijn ze er al jarenlang niet meer: cannabisbeurzen. Ook in Duitsland was het lange tijd stil, maar in juli is er een grote, driedaagse beurs in nota bene Beieren: Cannabis XXL.

“Na meer dan 11 jaar zal er in Duitsland eindelijk weer een Hanf-Messe  plaatsvinden”, schrijft de organisatie trots op de website van Cannabis XXL. Van 10 tot 12 juli is het in Kulturhalle Zenith in het noorden van München drie dagen wietfeest. En dat mag best opmerkelijk genoemd worden. Niet alleen omdat het de eerste beurs is na meer dan een decennium bij de Oosterburen, maar ook omdat München de hoofdstad is van de deelstaat Beieren en die is met voorsprong de strengste ten aanzien van wiet!

cannabis-xxl-messe-2015Beurs en congres

Op de beurs (Messe in het Duits) zie je onder meer hennepkoks in kookstudio’s, veel eten en drinken van hennep – en ja, er is ook Hanfbratwurst  te koop! – kleding, cosmetica, industriële toepassingen van hennep en informatie over hennep als brandstof en natuurlijk medicijn. Er is ook een congres bij, waar vooral medicinale cannabis – en dan met name CBD-olie – een belangrijk thema zal zijn, met o.a. gastsprekers uit Israël en de Verenigde Staten. Iedere beursdag om acht uur ’s avonds begint er bovendien een entertainmentprogramma met optredende artiesten. Diverse lobby- en activistengroepen zijn op de beurs om aandacht voor de legaliseringsstrijd te vragen.

Tickets en meer info

Hartstikke leuk natuurlijk dit hennep/cannabisfestival in München. Midden in de zomer, dus prima te combineren met een stedentrip. Zeker ook omdat wij helaas geen wiet/hennepbeurzen meer hebben… Een dagticket kost 15 euro, een ticket voor alle drie de dagen 35 euro. Alle verdere informatie over de beurs, het entertainmentfestival en de onderwerpen van het congres vind je op de website Cannabis XXL.

(advertentie)