(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Amsterdam was de 1e met een cannabis social club, maar overal in Nederland schieten dergelijke besloten kweekverenigingen uit de grond. Katwijk is voorlopig de nieuwste loot aan de wietboom, maar de politie weet zich er nauwelijks raad mee…

Wietclubs overgewaaid uit Spanje

bldTree of Life was eind 2014 de allereerste cannabis social club in Nederland. In Spanje en België bestonden deze besloten verenigingen waar gezamenlijk zonder winstoogmerk 1 wietplant per lid wordt gekweekt al langer. Het is een manier om als consument op gezonde en goedkope wijze aan je wiet te komen, al dan niet voor medicinaal gebruik. Inmiddels telt Nederland al een tiental CSC’s, o.a. in Leeuwarden, Groningen, Eindhoven, Nijmegen en Utrecht.

Cannabis social club Katwijk

Sinds begin deze maand heeft ook de Zuid-Hollandse kustplaats Katwijk – je weet wel van Dirk Kuyt – een cannabis social club. Dat ging zo op Facebook op 2 mei:

katwijkPolitie start onderzoek

Prima initiatief natuurlijk, want een coffeeshop ontbreekt in deze door christelijke partijen – CDA, ChristenUnie en SGP – gedomineerde plaats met ruim zestigduizend inwoners. En omdat er ook daar zeker en vast een hoop blowers en medicinale wietgebruikers zitten, is een cannabis social club dus helemaal niet zo’n gek idee.

Jammer alleen dat ook de politie in Katwijk Facebook weet te vinden. En strikt in de leer als ze daar nu eenmaal zijn, kondigen ze een week na de ‘lancering’ op het sociale medium aan dat er een politieonderzoek wordt gestart naar de initiatiefnemers. Omdat ‘het niet legaal is’…

 

(advertenties)