(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je maakt het niet vaak mee in de rechtszaal dat iemand superblij is dat ie gepakt is. In dit geval hebben we het uiteraard over het kweken van meer dan het gedoogde aantal wietplanten. Enter een 61-jarige vrouw uit het veendorp Emmer-Compascuum en haar 105 THC-dames!

Plan van de (ex)man

Emmer-Compascuum – een dorpje in Drenthe met nog geen vijfduizend inwoners – betekent letterlijk: de gemeenschappelijke weide van Emmen. Maar in het geval van onze wietvrouw was de gemeenschappelijkheid van het wiet telen ver te zoeken, heel ver…

shutterstock_195700970

Wiet maakt – heel soms – meer kapot dan je lief is, althans dat is het verhaal van deze 62-jarige vrouw uit Drenthe… [beeld: bluedarkat/Shutterstock]

Nee, we kunnen zelfs stellen dat deze dame uiterst blij was dat ze in februari gepakt werd met 105 bloeiende wietplanten in haar woning. Tenminste, ze deed haar uiterste best om de politierechter in Assen ervan te overtuigen dat het uitsluitend en alleen het evil  plan van haar (inmiddels ex-) man was geweest!

Nee zeggen geen optie

De brute levenspartner van de vrouw dwong haar dus om 105 planten te kweken, het is me toch allemaal wat. Uit de woordenbrij die haar maagdelijke cannabis onschuld moest staven, tekende het Dagblad van het Noorden de volgende – zeg maar gerust juridisch legendarische – woorden op, die wij alle lezers en vooral eventuele toekomstige spijtoptanten in wietland niet wilden onthouden:

“Maar ik heb er verder niets mee te maken. Dat wilde ik ook niet. Ik moest wiet kweken van ex-man. Gelukkig zijn we ondertussen gescheiden. Hij gaat om met criminelen. Ik durfde geen nee te zeggen. Na drie maanden is de kwekerij ontdekt. Ik ben blij dat ik zo snel gepakt ben.”

En de straf..?

En werkt dit nou, horen we je vragen? Nou. De aanklager houdt haar niet verantwoordelijk voor het idee van en het laten draaien van de wietkwekerij, slechts medeplichtigheid aan hennepteelt kan de vrouw ten laste worden gelegd. De politierechter was het om dezelfde reden eens met het OM, vorige week. Dus de straf voor het in huis hebben van een wietplantage met 105 planten?

Tachtig uur werkstraf, voorwaardelijk…

[openingsfoto: watcher fox/Shutterstock]
(advertentie)