(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Seriosa is een bijzondere wietsoort. Om te beginnen kun je Seriosa namelijk niet eens bestellen maar alleen krijgen. Daarnaast is het een volvette indica en kruising tussen de originele AK-47 en de Amerikaanse kaskraker Mimosa. Tenslotte kun jij Seriosa een vaste plek op Serious Seeds’ menukaart geven als ze je bevalt (en die kans is best wel groot).

Het is wellicht een beetje jammer maar Seriosa wietzaden kun je vooralsnog alleen gratis krijgen als een promo wanneer je een van de andere uitmuntende Serious Seeds bestelt. Daar staat tegenover dat je dan wel een unieke en dikke indica in handen hebt van een van de beste zadenbedrijven ter wereld.

AK-47 x Mimosa

Twee wereldtoppers van wietsoorten staan aan de basis van Seriosa, namelijk Serious Seeds eigen succesnummer AK-47 en de Amerikaanse hitsoort Mimosa. Het is een wietsoort die ook nog eens twee verschillende fenotypes kent, dus met een beetje geluk hou je er een unieke moederplant aan over. De meeste van de gefeminiseerde promozaden lijken meer op Mimosa dan AK-47. Deze vormen een grote hoofdcola met enkele kleinere zijtakken aan de onderste nodes, en voelen zich zeer thuis in een Sea Of Green opstelling. Het tweede fenotype heeft een wat bossiger structuur en grotere opbrengst dankzij de grotere invloed van AK-47.

Beide fenotypes zijn de moeite van het kweken echter meer dan waard, en leveren toppen en suikerblaadjes op met een veelheid aan plakkerige trichomen. Het Mimosa dominante fenotype maakt daarbij de hardste toppen aan, terwijl de AK-47 dominante planten de grootste en langste toppen produceert. Aangezien Seriosa voornamelijk indica genen heeft, bedraagt de bloeitijd slechts 8 weken en zijn sommige planten zelfs nog sneller klaar voor de oogst.

Regenboogwiet Mimosa

Met dank aan de kaskraker Mimosa krijgen ongeveer de helft van de planten aan het einde van hun bloeifase toppen met de meest prachtige paarse en lila kleurtonen. Hier hoef je verder ook geen enkele moeite te doen, want de gekleurde toppen zijn genetisch van aard. De kleur wordt dus niet veroorzaakt door kou aan het einde van de bloeiperiode, maar gewoon door de natuurlijke rijping van de toppen.

Qua geur en smaak gaat Seriosa van fruitig en fris naar zoet en kruidig in en kun je een smaak verwachten die ergens tussen die twee uitersten ligt. Ze is de moeite van het proberen dan ook meer dan waard, en daarom geeft Serious Seeds je dan ook met plezier een gratis Seriosa zaadje bij je bestelling. Alleen als genoeg mensen de nieuwe wietsoort bevalt, dan krijgt de soort een vaste plek op de menukaart van Serious Seeds.

  • Soort: indica dominant
  • Genotype: AK-47, Mimosa
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: maximaal 8 weken
  • Geur/smaak: fris en fruitig tot zoet en kruidig
  • Effect: indica-effect, potent, ontspannen, blij
  • Zadenbedrijf: Serious Seeds
(advertenties)