(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de voortdurende strijd tussen de kwekers van wietplanten en hun aartsvijand de politie moeten eerstgenoemden steeds listiger worden om hun al dan niet lucratieve hobby te kunnen beoefenen. Neem deze inwoner uit het Zeeuwse IJzendijke. Die had een complete plantage verborgen achter een… schilderij!

Daar bij de Belgische grens

Woensdag gehaktdag zeggen ze wel eens en dat gaat zeker op voor de arme Zeeuw die deze week geen zaagmans maar de politie op bezoek kreeg in zijn kot aan de Mollekotweg in IJzendijke. Dat is een dorpje met ruim tweeduizend zielen in Zeeuws-Vlaanderen, dus vlakbij Belgisch grondgebied en derhalve interessant voor wiettelers om een grensoverschrijdend zakcentje bij te verdienen.

Maar goed, in het horecapand (nee, geen coffeeshop want die heeft IJzendijke natuurlijk niet) bleek een James Bond-achtige vermomming helaas niet voldoende om de politie een succes te onthouden.

Wiet achter het schilderij

En de kweker van dienst had nog zo zijn best gedaan om de 40 wietplanten aan het hebberige oog van de autoriteiten te laten ontsnappen. De plantage zat namelijk verborgen achter een luik en dat luik was weer aan het oog onttrokken door een schilderij. Maar het mocht allemaal niet baten, de dienders die hem bezochten wisten blijkbaar van de wietactiviteiten (tip van een verrader weer wellicht?) en maakten woensdag een einde aan alle 40 dames.

700 wiettopjes en meer

Of eigenlijk nog meer, want buiten in de tuin bleken nog 5 wietplanten te groeien, het gedoogde aantal inderdaad. Wellicht bedoeld om de autoriteiten om de tuin te leiden, want als het dan eens naar wiet meurt kan je altijd zeggen dat het die buitendames zijn nietwaar?

Jammer dus dat alle snode plannen genadeloos in het water vielen. Behalve de 40 binnen- en 5 buitenplanten vond de politie namelijk ook 700 ‘geoogste topjes van wietplanten’ (je zal ze maar één voor één moeten tellen, wat een fantastische baan), een ‘flinke hoeveelheid contant geld’, twee valse kentekenplaten en 5 xtc-pillen.

Uiteraard is alles in beslag genomen en vernietigd en de pechvogel die zich tot dat moment eigenaar van de wiet mocht noemen zit kaalgeplukt achter de tralies in Zeeland…

(advertenties)