(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het zal wel niet voor niks zijn dat ze in Groot-Brittannië sterke wiet niet gewoon ‘sterke wiet’ noemen, maar ‘skunk’. Maar sterk of niet, meuren doet Engelse wiet als de beste. Zó hard stinkt hun shit zelfs, dat de politie het ruikt terwijl ze in de auto met 110 kilometer per uur over de snelweg rijden!

 

Geen kilo’s maar ponden

Wat trouwens ook grappig is aan die Britten (die sowieso alles net even anders doen lijkt het wel), is dat ze bij drugsvangsten altijd het geldbedrag noemen dat ermee gemoeid is en niet, zoals wij in Nederland gewend zijn, het aantal kilo’s of aantal wietplanten. En aan de euro deden ze nooit mee, het geld wordt nog gewoon in ouderwetse ponden uitgedrukt.

En dus lezen we nu weer zo’n schitterende Engelse krantenkop in The Eastern Daily Press: ‘£5,000 haul of cannabis was so strong police smelt it while travelling at 70mph’.

What the fuck has happened? Watskeburt?

Net ff anders

Agenten van het politiekorps van Breckland tuffen afgelopen zondag net na de lunch op routinepatrouille op de snelweg A11, zo om en nabij de plaats Besthorpe. Opeens schiet een van de bobbies overeind, want hij (en we citeren genoemd Brits nieuwsmedium nu even:) ‘got a strong smell of cannabis – even while driving at 70mp’.

Haha, zoals we al zeiden ze doen het net ff anders daar, maar 70 mph is dus precies 112,65 kilometer per uur. Best hard en zeker om dan nog BINNENIN de auto de onmiskenbare odeur van wiet op te vangen, zeg nou zelf.

Anyhow, de politiepatrouille neemt de eerste de beste afslag en keert om, uiteraard netjes links rijdend!

Zak wiet van 5.300 pond

Een woordvoerder van de dienders in Breckland – een Engels district in het graafschap Norfolk dat op de kop af 121.418 inwoners telt – vertelt ons hoe het verder gaat die zondagmiddag. “Toen we arriveerden hadden collega’s van ons het stel in het voertuig al tot stoppen gedwongen. Dankzij de stank en vanwege andere factoren voerden we een grondige controle uit met als resultaat 5.300 pond – grofweg – aan cannabis.”

Dat betekent niet 2.500 kilo, want we hebben het over ponden in geld. Zoals gezegd, meten ze in de UK drugsvangsten daaraan af en niet aan kilo’s, grammen of desnoods aantal stekken of planten.

Hoe dan ook, we praten dus over een zak wiet ter waarde van 5.300 pond ofwel zo’n 5.800 euro. En dat ziet er dan weer zo uit aan de overkant:

Let ook op het geldmuntje dat de politie erbij heeft gelegd om de grootte van de zak wiet beter in te kunnen schatten…

PS; Een man en een jongen – inzittenden van de stinkauto – zijn gearresteerd op verdenking van ‘bezit van cannabis met de bedoeling om te verkopen’…

(advertentie)