(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je op zoek was naar een degelijke verdamper voor weinig, dan kun je daarmee stoppen. De XMAX Starry 3.0 is namelijk precies dat. En nu helemaal want bij Vaposhop is de Starry afgeprijsd waardoor de prijs-kwaliteitverhouding (die tóch al uitstekend was) nu nóg beter is. Let’s check it out…

De nieuwste XMAX Starry 3.0 heeft dezelfde fijne kenmerken als sommige topverdampers maar kost slechts een fractie van de prijs. Hij heeft het fijne draaiende mondstuk van de Mighty van Storz & Bickel, de vorm en  magnetisch afsluitbare kruidenkamer van de Pax 3 van Pax Labs, en de uitneembare batterij zoals we die kennen van de IQ van DaVinci. Hij heeft echter ook dezelfde lage aanschafprijs van budgetmodellen zoals de vlam verwarmde VapCap, G-Pen Dash, Flowermate AURA en ga-zo-maar-door. Maar is de XMAX Starry 3.0 beter?

Verbeterde XMAX

Nou, de XMAX Starry 3.0 is sowieso verbeterd ten opzichte van eerdere modellen die ook al bekend stonden om een goede prijs-kwaliteitverhouding. De XMAX modellen zijn doorgaans namelijk degelijk uitgevoerd, hebben een minimalistisch ontwerp, een eenvoudige bediening en een bescheiden prijskaartje.

In die traditie volgt ook de XMAX Starry 3.0. Op hetzelfde minimalistische basisontwerp zijn slechts enkele kleine maar invloedrijke veranderingen toegepast. Je moet immers niets veranderen wat niet veranderd hoeft te worden maar alleen het noodzakelijke. De belangrijkste aanpassingen zijn een betere luchtstroom, een haptische feedback, betere isolatie en de waxhouder heeft plaats gemaakt voor een klassiek concentraatkussen om ook concentraten te kunnen verdampen.

 

Pax + IQ + Mighty = Starry 3.0

Oké, we zullen eerlijk zijn. Je moet van de Starry 3.0 niet dezelfde prestaties verwachten als van de hierboven vermelde topmodellen, maar het is wel een uitstekende verdamper om mee te starten. De XMAX bevind zich natuurlijk ook in een geheel andere prijsklasse.

Dat gezegd hebbende, is de Starry 3.0 mooi wel ontzettend degelijk uitgevoerd. Hij voelt stevig en robuust aan, en ís dat ook gewoon. Het mondstuk draait daarnaast net als dat van de Mighty in een hoek van 45 graden. De kruidenkamer is net zo groot als die van de Pax, en ook nog eens magnetisch. En de batterij is net als die van de IQ uitneembaar. Verder doet het hele design ook denken aan dat van de Pax, IQ en de Mighty, en is het net zo degelijk uitgevoerd.

Keramische kruidenkamer, OLED display

Net als de Pax 3 maakt de Starry geen gebruik van convectie maar conductie-verhitting. Maar dan wel in geheel nieuwe stijl met een keramische kruidenkamer en magnetisch mondstuk. Dit zorgt voor een fijne damp-ervaring zonder bijsmaakjes, helemaal als je rustige en langzame halen neemt.

Wil je van concentraten genieten, dan gaat dat in de XMAX Starry 3.0 voortaan op een meegeleverd druppelkussentje. Omdat de temperatuur tot maximaal 240 (niet te verwarren met 420) graden ingesteld kan worden, is dat geen enkel probleem voor de Starry. Zit het druppelkussen na gebruik vast, dan kun je die gemakkelijk uitnemen met het bijgeleverde pincet. Op het OLED display aan de zijkant kun je de gekozen temperatuur en de huidige status daarvan aflezen.

Verwisselbare batterij

De Starry 3.0 vaporizer wordt geleverd met een krachtige Samsung 2900 mAh (18650) batterij. Via de klep aan de onderkant kun je de batterij in enkele seconden vervangen. Je kunt de batterij opladen met micro-USB in het apparaat zelf, of met behulp van een externe lader. Verhitting tot 185 graden gaat razendsnel; binnen 30 seconden kun je stomen!

Het gebruik van de XMAX  is eenvoudig, en dat is wel zo prettig want zeg nou zelf; niemand heeft toch zin om te verdampen met een gebruikshandleiding in de aanslag (geen zorgen een gebruikshandleiding wordt natuurlijk gewoon meegeleverd). Om te verdampen vul je de kruidenkamer, zet je het apparaat aan en selecteer je een temperatuur. Als die bereikt is trilt de Starry even, en kun je inhaleren. Naderhand gaat de verdamper na 5 of 10 minuten vanzelf uit. Tenzij je hem zelf eerder uit zet natuurlijk.

De XMAX Starry 3.0 bestel je voor slechts €79,- euro op Vaposhop.nl. Hij wordt compleet geleverd inclusief extra filters, gaasjes, een druppelkussen, laadkabel, gebruiksaanwijzing, batterij en ook nog eens 2 jaar garantie!

(advertentie)