(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De groeifase en de eerste weken van de bloeifase zijn van groot belang voor iedere thuisteler. In deze periode wordt immers de basis gelegd voor een succesvolle oogst. Overdrive spray van Mabio zet de groei en eerste topvorming daarvoor letterlijk in de hoogste stand …en nog een klein beetje daarboven!

Het is waar: tijdens de groeifase en in de eerste weken van de bloeifase leggen wietplanten de basis voor de opbrengst. Takken worden gevormd die later het gewicht van de toppen moeten dragen, en bladeren om de daarvoor benodigde energie te leveren. Hoe sterker en dikker de takken, hoe meer gewicht ze later kunnen en zúllen dragen. Dat niet alleen maar dikke en stevige takken vervoeren natuurlijk ook een grotere sapstroom en producéren dus ook een zwaardere oogst. Hetzelfde geldt voor de bladeren, hoe groter en groener (meer chlorofyl) die zijn, hoe meer licht ze in plantmassa kunnen omzetten.

Triacontanol

Overdrive is 100% biologisch en speciaal gemaakt om de productie (groei) tijdens deze cruciale fase op te voeren. Deze spray van Mabio bevat daarvoor het natuurlijke triacontanol, wat een natuurlijke groeistimulator is, welke in veel plantensoorten voorkomt. De spray bevat daarnaast plantenvitamines en aminozuren in de vrije vorm, om je planten zo gezond mogelijk te houden.

Je gebruikt de Overdrive zogezegd vooral in de vegetatieve fase (groeifase). Vanaf week twee van de groeifase tot uiterlijk de derde week van de bloeifase om precies te zijn. 20 milliliter Overdrive is daarbij goed voor een liter spuitwater. Een flesje gaat dus lang genoeg mee, vooral ook omdat je het maar eens in de drie tot vijf dagen hoeft te gebruiken om de voordelen ervan te ervaren. Spray het om de drie tot vijf dagen op, en vooral ook onder de bladeren, en dan bij voorkeur in de avond of kort voordat de kweeklampen uitgaan.

Overdrive

Met Overdrive voer je je planten als het ware op. De fotosynthese versnelt, wat betekent dat er effectief meer licht in groei wordt omgezet. Dit komt omdat de bladeren door het middel meer chlorofyl aanmaken. Celding versnelt en enzymactiviteiten verhogen. Andere voordelen zijn dat Overdrive de knopvorming stimuleert, oftewel de vorming van bloemen en groeipunten. Het versterkt stammen en wortels en verkort de gehele cyclus met minimaal vijf dagen. Je kunt eerder overschakelen naar de bloeifase, omdat de ontwikkeling in de groeifase sneller verloopt.

Overdrive is bij de betere tuincentra verkrijgbaar in flessen van 200 milliliter, en 100% biologisch. Het is online voor €29,95 te bestellen op Mabio.eu.

(advertentie)