(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is een jaarlijks terugkerend en bijzonder leuk fenomeen, wietplantjes die overal in het wild opduiken. Ook dit jaar zijn er de nodige openbare ruimtes die ineens groen kleurden. Daarom een kort overzicht van de wildkwekers van 2015. Tot nu toe…

Vancouver, Canada

In de hippe wijk Mount Pleasant werden inwoners verrast toen er op twee rotondes in de buurt ineens wietplanten bleken te groeien tussen de geraniums en de tulpen. Nu hadden de inwoners daar niet echt problemen mee, Vancouver is tenslotte het cannabisparadijs van Canada. “Ik vind het een bewijs van een goed gevoel voor humor”, zegt buurtbewoner Stephen Tanner. Hoewel een woordvoerder van de politie zei dat het om mannelijke planten ging en dus niet zo veel waard zijn, was het stadsbestuur toch niet blij met de alternatieve groenvoorziening.

rotondewiet

Rotondewiet in Vancouver

plantadamAmsterdam, Nederland

Een actie tegen de vertrutting van Amsterdam, zo was het idee van kunstenaarscollectief Indebt Studios. Coffeeshops en peeskamers worden steeds vaker gesloten en daar moest iets aan worden gedaan. Anders hebben we straks alleen nog maar yoghurtbars in de hoofdstad. Bewapend met hennepzaadjes trokken ze het centrum van de Nederlandse hoofdstad in en zaaiden er de perkjes vol. Het Vondelpark, de tuin van het Rijksmuseum, alles kwam aan bod. De zaadjes zijn naar alle waarschijnlijkheid nog aan het ontkiemen dus wel hebben er nog geen foto’s van. Een fotoreportage van de zaaiactie kun je vinden op Vice.

Welwyn City, Engeland

Inwoners van het slaperige stadje Welwyn City in Hertfordshire, niet ver van Londen, zullen vreemd op hebben gekeken toen in hun garden city cannabisplantjes bloeiden in de bloemenperkjes in het centrum. De ietwat karige guerrillakweek was te danken aan de Welwyn Garden City Cannabis Club. Een lid vertelde in de Britse Metro dat de actie bedoeld was om mensen bewust te maken van de vele nuttige medische en industriële functies van cannabis. Helaas zijn de plantjes inmiddels door het stadsbestuur weggehaald.

A mysterious group, which calls itself the Welwyn Garden City Cannabis Club, has claimed responsibility for planting hemp in town centre flowerbeds.  Source: FACEBOOK/Welwyn Garden City

Wilde wietgroei in Welwyn (Foto: Facebook/Welwyn Garden City Cannabis Club)

Astana, Kazachstan

Een hele sneaky actie of het werk van oliedomme tuiniers? We zullen het waarschijnlijk nooit weten, de perken van de Kazachse hoofdstad stonden vol met planten die een voor ons heel bekend aroma afgaven. Nadat voorbijgangers de geur opmerkten en foto’s van de plantjes deelden op sociale media, dook de politie en de gemeente er meteen op. Het tuiniersbedrijf wat verantwoordelijk is voor de flora in Astana, zei in ieder geval van niets te weten en dat het een ongelukje was.

Pic shows: The marijuana plants in the city center of Astana City. nnRed-faced council chiefs are investigating after flowerbeds were planted with marijuana plants instead of ordinary ones.nnThousands of pot plants are now growing healthily in the centre of Astana City, the capital of Kazakhstan.nnThe amazing bloomer was discovered by a shocked resident who was initially attracted by the sweet aroma and unusual looks of the plants.nnNow pictures of the incredible mistake have been shared on social media and have gone viral.nnLocal resident Mihail Malorod could not believe his eyes when he saw the plants. He said:"'I was walking down the street when I saw these cute plants at the junction of Auezova street and Dzhangeldina street. What a nice little flowerbed,  I thought ! "nnOthers have suggested renaming the street Marijuana boulevard.nn Marat Asymbaev joked:" 'What if that was the idea of police? What if they want to catch all junkies in our city."nnAn investigation has been launched by the council who are quizzing officials at  Zelenstroy the urban gardening service who are responsible for the flowerbeds in the city centre.nnA spokesman said:" An investigation has been launched. If they are marijuana plants we will remove them immediately."nn(ends)

 En toen stond Astana ineens vol met wiet…

borat

We hebben zo het idee dat er nog wel meer wietplantjes links en rechts zullen opduiken, mocht je er een of meerdere zien, schroom dan niet om ons even een fotootje te sturen. Dan vullen wij dit overzicht gewoon even aan, net zo makkelijk.

(advertenties)