(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Net als je denkt dat het seizoen van wijkagenten die buitenwiet-telers pesten voorbij is en jij dus wél veilig je oogstfeestje kunt inplannen… Precies dan word je er alsnog bijgelapt door een rat. En komt de genadeloze wijkagent Roland je dames in het bos de nek omdraaien!

Warm hè?

Wij wisten eigenlijk niet eens dat het Limburgse klimaat tegenwoordig zodanig prettig zacht is, dat je begin november nog wietplanten buiten in de volle grond kunt hebben staan die nog niet eens vol in de toppen hangen ook. Is die opwarming van de aarde nog ergens goed voor, haha. (geintje mensen)

Te meer daar je er met een beetje goed guerrillafatsoen toch wel van uit mag gaan dan niemand – wijkagenten en ratten inbegrepen – begin november nog de (brom)snorharen uitzet om naar b-u-i-t-e-n-wiet te zoeken!

Oplettende rat

Maar ja, het zal niet voor niks zijn dat ratten zo moeilijk uit te roeien zijn. Maandag liep er zo’n verachtelijk ratterig wezen, door de politie steevast aangeduid als ‘oplettende burger’, te lanterfanten in een stuk bos in Gulpen-Wittem.

Omdat ook deze rat zich zo nodig met zijn snufferd met andermans zaken moet bemoeien, volgt er al snel een belletje naar de politie, de beste vriend immers van de rat.

Instagram wijkagent

Voor het stukje Limburg op de grens met België staat de politie in dit geval synoniem aan wijkagent Roland Dobbelstein. Net zoals alle andere politiemensen anno 2019, leeft ook Roland van het Basisteam Heuvelland zich graag uit met twee uiterst belangrijke zaken:

  1. Het bijhouden van sociale media – inclusief fotografie – om te laten zien hoe fantastisch je werk is
  2. Het afpakken van wietplanten van burgers, ongeacht het aantal

Herfst in het Limburgse bos, veel triester wordt het voorlopig niet…

Bah bah bah. Is het dus begin november, verspeel je nóg je 20 buitenwietplanten…

(advertenties)