(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Eigenlijk zijn er maar twee manieren voor iemand met meer dan 5 gram aan boord om bij aanstaand ongewenst politiebezoek zich alsnog van de strafbare handel te ontdoen. Je kunt het als een razende roeland proberen door de pleepot te spoelen, of je flikkert de stash simpelweg uit het raam. In die laatste categorie presenteren we je de wereldkampioen, met bewegende beelden als bewijs er bij en al.

Zo meteen de nu al onvergetelijke zo niet legendarische beelden, maar eerst wat feitjes vooraf. Het gaat om een 34-jarige wietdealer en kweker in Birmingham, de op een na grootste stad van Groot-Brittannië. Zijn werkweek begon uitermate beroerd, want de politie had op een of andere manier lucht gekregen van de illegale activiteiten en dus moest de gozer – nog in zijn blote bast – al vroeg aan de bak daar op Orphanage Road in de wijk Erdington.

Stoffer en blik

Terwijl de politie naderde, kreeg de kerel waar ze naartoe op weg waren een grandioos idee: waarom smijt ik niet snel al die wiet van me uit het raam? Zo gezegd zo gedaan, alleen waren de politieagenten al lang ter plekke gearriveerd en stonden ze doodgemoedereerd beneden op de stoep te kijken naar de dealer die zich op het allerlaatste moment van zijn stash probeerde te ontdoen.

Niet alleen kijken trouwens, de dienders gingen ook met stoffer en blik aan de slag om de toppen op te vegen van de stoep, wellicht omdat het kostbare groene spul anders door voorbijgangers zou worden meegepikt (hé, de een zijn dood is de ander zijn brood, die kennen ze overal), aangezien de desperate actie van de buurtdealer nogal wat kijkvolk trok.

Swag

Tja, de zinloze maar wel zeer vermakelijk actie moest de dealer uiteindelijk natuurlijk bekopen met arrestatie door de West Midlands Police, een kortstondig verblijf in de politiecel en een niet te weigeren uitnodiging om binnen afzienbare tijd de rechtbank te bezoeken.

Maar ja, de buit van de politie liegt er ook niet om: 1 kruisboog, 3 imitatie-guns, 7.150 euro contant geld, 20 kilo wiet, 24 wietplanten én een groot volume aan ‘suspected cannabis oil ‘. Dat is in Groot-Brittannië op zeker een gevalletje ‘producing or supplying of a Class B drug’, en daarop staat een maximum gevangenisstraf van 14 jaar plus een ‘ongelimiteerde geldboete’.

Nou ja, de dealer gaat in ieder geval viral met zijn ik-gooi-alles-snel-even-uit-het-raam-actie. We zullen hem niet snel vergeten, ook al niet omdat de gozer boven een kledingzaak woont met de geweldige naam (in dit verband dan toch): Swag Emporium.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BIRMZ IS GRIME 🇬🇧 (@birmzisgrime)

(advertenties)